„Lofbergs“ pasiekė saulės jėgainės pasaulio rekordą

„Lofbergs“ pavadinimas daugeliui asocijuojasi su nepriekaištingos kokybės kava, tačiau ši kompanija apima kur kas daugiau ir vadovaujasi 3P principu: people, planet, profit (žmonės, planeta, pelnas). Dabar pasaulis turi tendenciją karštai reaguoti į produkto gamybos etiką, įmonių socialinę atsakomybę, kilmės šalį, ne mažiau svarbu, kaip gamintojas elgiasi su savo darbuotojais, ką pasirenka partneriais, kaip taupo energiją.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-22 16:43, atnaujinta 2018-01-25 01:48

Šį pavasarį ant LOFBERGS pastato stogo buvo sumontuota pirmoji pasaulyje didelio masto bandymų saulės jėgainė šildymui ir šaldymui.

2014 metų spalio 9 dieną buvo pristatyti pirmieji rezultatai. Jie parodė, kad jėgainės efektyvumas yra labai aukštas – iš kiekvienos investuotos kWh gaunama 10,6 kWh elektros energijos, o tai dvigubai daugiau energijos nei naudojantis ankstesniais sprendimais.

Rezultatai pateikti konferencijos Karlstade metu – ją organizavo LOFBERGS ir „ClimateWell“ kartu su Tarptautine energetikos agentūra ir Karlstado savivaldybe.

„Mums labai malonu, kad gavome tokius puikius rezultatus. Šis projektas atitinka mūsų veiklą tvarumo srityje. Tikiuosi, kad ši technologija plis ir bus naudinga kitoms pasaulio šalims“, – sakė Larsas Appelqvistas, LOFBERGS generalinis direktorius.

„Šie rezultatai rodo, kad sunkus darbas atsiperka, ir aš labai didžiuojuosi, nes mano vizija pagaliau tapo realybe“, – sakė Goranas Bolinas, „ClimateWell“ įkūrėjas, ir žmogus, sukūręs šią technologiją.

Naujieji saulės moduliai yra unikalūs dėl savo technologijos ir efektyvumo, taip pat dėl to, kad juos lengva sumontuoti ant jau pastatytų statinių.

Nors šie moduliai jau dabar pagamina dvigubai daugiau energijos nei kiti šiandienos įrenginiai, „ClimateWell“ tiki, kad sistemą dar labiau optimizavus, efektyvumas būtų kur kas aukštesnis. Saulės jėgainė užima 180 kvadratinių metrų plotą. Ji pradėjo veikti 2014 m. birželio mėn. Šį projektą dalinai finansuoja ES programa Life+.

Daugiau informacijos apie projektą rasite internete, adresu https://www.climatewell.com/suncool.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.