Naujos elektrinės statybų pradžią Kaune paskelbė robotas

Žinoma Vokietijos energetikos įmonė „Danpower“ pirmajai investicijai

Naujos kogeneracinės elektrinės statyba užtruks maždaug dvejus metus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Naujos kogeneracinės elektrinės statyba užtruks maždaug dvejus metus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Oct 28, 2014, 3:31 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 9:40 AM

Projekto vertė siekia 86 mln. litų, elektrinės galingumas sieks 20 megavatų šilumos ir 5 megavatus elektros gamybos galios.

Jėgainė iškils senų sandėlių vietoje, šalia jau veikiančios „GECO Investicijų“ biokuro katilinės, kuri veiklą pradėjo prieš dvejus metus ir tapo pirmąja privačia investicija į Kauno šilumos ūkį. Didžiąją „GECO Investicijų“ akcijų dalį valdo verslininkų Rakauskų šeima.

Naujosios bendrovės „Danpower Baltic“ akcijas Vokietijos ir Lietuvos verslininkai valdo lygiomis dalimis. Kiek anksčiau Hanoverio savivaldybės valdoma „Danpower“ veiklos ėmėsi Estijoje, kur iškilo elektrinė, taip pat įkurtas klientų iš Vokietijos aptarnavimo centras.

Nors „GECO Investicijos“ turi patirties statant ir naudojant biokuro katilines, kogeneracinė elektrinė išsiskiria gerokai sudėtingesne technologija, todėl bendram darbui teko pasitelkti didžiulės patirties šioje veikloje turinčius Vokietijos specialistus.

Simbolinę statybų pradžios kapsulę atgabeno ir į specialią ertmę įmetė Kauno technologijos universiteto specialistų sukurtas robotas.

Po kelių šimtmečių galbūt kažkas kapsulėje ras ne tik garbingų svečių pasirašytą dokumentą, bet ir šios dienos „Lietuvos ryto“ dienraštį, kuris įdėtas į kapsulę.

Į elektrinės statybų pradžios iškilmes atvyko Vokietijos ambasadorė Lietuvoje Jutta Schmitz, Kauno meras Andrius Kupčinskas, jo kolega iš Hanoverio Stefanas Schostokas, verslininkas Augustinas Rakauskas. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.