„Lietuvos energijos gamyba“ REMIT grupėje jau turi atstovę

Elektros energija biržoje prekiaujanti „Lietuvos energijos gamyba“ turi savo atstovę „Nord Pool Spot“ REMIT įgyvendinimo tikslinėje grupėje (angl. Member Focus Group for REMIT). Bendrovės teisininkė Diana Kazakevič šioje grupėje atstovaus ne tik Lietuvos energetikos sektoriui, bet ir visiems Baltijos šalių rinkos dalyviams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 6, 2014, 11:03 AM, atnaujinta Jan 22, 2018, 4:40 AM

REMIT – tai Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas dėl didmeninės energijos rinkos vientisumo ir skaidrumo. Nuo 2015 m. visa apimtimi įsigalios su pranešimais apie sandorius susiję REMIT reikalavimai didmeninėse energijos rinkose veikiančioms bendrovėms. Siekdama užtikrinti tinkamą su REMIT reikalavimais susijusių pokyčių įgyvendinimą ir biržos narių atstovavimą įgyvendinant projektus, „Nord Pool Spot“ birža ir subūrė tikslinę narių grupę.

Ši grupė, į kurią pakviesta ir „Lietuvos energijos gamybos“ atstovė, orientuojasi į bet kokių rinkos dalyviams kylančių klausimų dėl REMIT įgyvendinimo sprendimą. Narių atstovai suteikia grįžtamąjį ryšį, išsako biržos narių poreikius, idėjas ir pasiūlymus įgyvendinant pokyčius.

„Tai jau ne pirmas kartas, kai „Nord Pool Spot“ birža parodo aiškų pasitikėjimą „Lietuvos energijos gamybos“ darbuotojais. Džiaugiuosi ir didžiuojuosi mūsų komandos nariais, kurie savo profesionalumu prisideda prie sklandžios biržos plėtros regione“, – sako „Lietuvos energijos gamybos“ generalinis direktorius Juozas Bartlingas.

Bendrovės Didmeninės elektros prekybos departamento direktorius Vidmantas Salietis nuo 2013 m. kovo yra „Nord Pool Spot“ Patariamosios klientų tarybos (angl. Customer Advisory Board), kuri yra tiesiogiai susijusi su biržos valdymu ir visais svarbiais rinkos atžvilgiu priimamais sprendimais, narys.

„Nord Pool Spot“ elektros birža šiuo metu veikia šešiose Šiaurės Europos šalyse: Danijoje, Norvegijoje, Švedijoje, Suomijoje, Estijoje, Lietuvoje, Latvijoje. 2013 m. birželio 3 d. Baltijos šalys tapo vieninga elektros rinka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.