Neaišku, ar kitąmet Ignalinoje elektra tebekainuos pigiau

Vyriausybė ieškos galimybių

Elektros tarifas Visagino gyventojams dabar iš dalies dengiamas 2010-2014 metų IAE uždarymo fondo programos lėšomis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Elektros tarifas Visagino gyventojams dabar iš dalies dengiamas 2010-2014 metų IAE uždarymo fondo programos lėšomis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 19, 2014, 3:52 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 2:33 AM

Premjeras Algirdas Butkevičius Energetikos ministerijai pavedė pasiaiškinti, ar įmanoma kitais metais smarkiai nedidinti elektros tarifo regiono gyventojams.

„Kartu su Finansų ministerija reikia padirbėti. Jeigu šis klausimas dar nėra parengtas, šitam variantui pritariame, bet per porą ateinančių savaičių galėtumėte paruošti projekto variantą ir suderinti jį su Finansų ministerija ir būtų galima pritarti. Tokia yra ir politinė nuostata, ir gyvenimas rodo, kad tam regionui turėtų dar išlikti tam tikros nuolaidos, kadangi tie projektai, kurie buvo numatyti įgyvendinti, įgyvendinimas užsitęsė“, - Vyriausybės posėdyje tvirtino ministras pirmininkas.

Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis teigė, kad dėl elektros kainos lengvatų gauta nemažai prašymų.

„Programa baigiasi. Perskirstomos lėšos iš nepanaudotų arba nepilnai panaudotų eilučių. Bet kanceliarija yra gavusi daug raštų, kiek žinau, ir Energetikos ministerijos yra prašoma tą lengvatą numatyti ir 2015 metams. Energetikos ministerija tam nemato galimybių. Noriu atkreipti dėmesį, kad tokiu atveju labai smarkiai pasikeitų elektros energijos tarifai Ignalinos atominės elektrinės regiono gyventojams“, - teigė A.Mačiulis.

Elektros tarifas Visagino gyventojams dabar iš dalies dengiamas 2010-2014 metų IAE uždarymo fondo programos lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.