Kauno hidroelektrinės neliko - atsirado A. Brazausko elektrinė

Renginyje Kauno miesto savivaldybei atstovavo vicemeras socialdemokratas Vasilijus Popovas. Meras Andrius Kupčinskas nedalyvavo. Anksčiau jis sakė, kad Vyriausybė nusprendė Kauno HES pavadinti A.Brazausko vardu, nepasitarusi su kauniečiais, neatlikusi jokių apklausų.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Nov 24, 2014, 4:37 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 5:46 PM

Pirmadienio pavakarę elektrinės teritorijoje buvo atidengta A.Brazausko atminimo lenta Kauno HE. Ją atidengė į renginį atvykęs  premjeras Algirdas Butkevičius.

„Šiandien susirinkome paminėti dviejų svarbių Lietuvos simbolių – Kauno hidroelektrinės, kuri padėjo lietuviams įgyvendinti seną svajonę – pažaboti Nemuną, ir pagerbti A.Brazauską. Šviesaus atminimo prezidento indėlis į Kauno hidroelektrinės statybą paskatino ją pavadinti prezidento vardu. A.Brazauskas didžiavosi prisidėjęs prie šio išskirtinio Lietuvoje objekto statybos“, – sakė A.Butkevičius.

„Tėvas labai dažnai prisimindavo šios elektrinės statybas. Tai buvo jo karjeros pradžia. Tikriausiai todėl jis daug ir mielai apie šį objektą kalbėdavo“, – tvirtino prezidento duktė Audronė Usonienė.

Prieš ketverius metus miręs A.M.Brazauskas Kauno hidroelektrinės statybos darbuose dalyvavo 1958–1962 metais.

Šis objektas buvo vienas pirmųjų tuometinį Kauno politechnikos institutą baigusio ir inžinieriaus hidrotechniko specialybę įgijusio būsimojo prezidento darbų. Ypač kalbi renginio metu buvo K.Brazauskienė. Portalui lrytas.lt ji sakė, kad yra labai patenkinta šia idėja ir jos įgyvendinimu.

„Atminimo lentelė labai subtili ir skoninga. Esu įsitikinusi, kad Algirdą buvo būtina tokiu būdu pagerbti. Dėkoju partijai, kad ji ištesėjo seniai duotą pažadą, man pačiai šįkart kovoti nereikėjo“, – tvirtino K.Brazauskienė.

Prezidento našlė sakė, kad prieš pat mirtį A.M.Brazauskas kartu su ja apsilankė Kauno hidroelektrinėje. Jis prisiminė, kaip šis elektrinė buvo statoma.

„Dar labai norėčiau, kad prie Lietuvos prezidentūros atsirastų Algirdo bareljefas. Juk tokio kaip jis, Lietuvoje nebus dar šimtą metų“, – tikino K.Brazauskienė.

Sprendimą Kauno hidroelektrinę pavadinti A.Brazausko vardu priėmė Vyriausybė.

Renginyje Kauno miesto savivaldybei atstovavo vicemeras socialdemokratas Vasilijus Popovas. Meras Andrius Kupčinskas nedalyvavo. Anksčiau jis sakė, kad Vyriausybė nusprendė Kauno HES pavadinti A.Brazausko vardu, nepasitarusi su kauniečiais, neatlikusi jokių apklausų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.