Liūdna žinia Rusijai: naftos gavyba nebus mažinama

Naftos gavyba pasaulyje nebus mažinama bent šešis mėnesius. Taip spaudos konferencijoje Vienoje ketvirtadienio pavakare paskelbė naftą eksportuojančių šalių organizacija OPEC.

Naftos kainos artimiausią pusmetį nedidės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Naftos kainos artimiausią pusmetį nedidės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 27, 2014, 5:05 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 11:57 AM

"Mes turime palaukti, norime pažiūrėti, kaip rinka veiks, reaguos", - paaiškino OPEC generalinis sekretorius Abdula Salem El-Badri.

Jis tvirtino, kad toks sprendimas nėra nukreiptas prieš ką nors, tačiau Rusijos įtikinėjimai nieko nepaveikė.

Nors tokio sprendimo ir buvo galima tikėtis, tačiau intriga išliko iki pat paskutinės minutės. Naftą išgaunančių valstybių ministrai už uždarų durų tris valandas tarėsi, ar sumažinti gavybą, ar palikti tokiame pačiame lygyje.

Dalis naftos eksportuotojų yra susirūpinę į ketverių metų žemumas nusiritusiomis naftos kainomis. Ketvirtadienio sprendimas reiškia, kad kitais metais, tikėtina, naftos kainos neturėtų augti, o gal net sumažėti.

Kai kurioms šalims, pavyzdžiui, Rusijai ir Venesuelai, žemos naftos kainos yra lemtingos, nes valstybės priklauso nuo naftos pajamų į biudžetą. Tačiau susirūpinę ir kiti.

"70 JAV dolerių už barelį kaina yra iššūkis visiems eksportuotojams", - po OPEC narių posėdžio sakė Nigerijos resursų ministrė Diezani Alison-Madueke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.