Naftos kaina – mažiausia per pastaruosius penkerius metus

Pirmadienio prekybos metu

Naftos gavyba.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Naftos gavyba.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-12-01 21:04, atnaujinta 2018-01-20 04:46

8 proc., lyginant su penktadienį registruotais duomenimis, dėl tokio kainų kritimo smuko ir Rusijos rublis.

Menkstančios naftos ir kitų žaliavų kainos sukėlė ekspertams nerimą dėl galimos defliacijos – ši itin aršiai gresia euro zonai ir Japonijai. Pastarojoje sušvelninta monetarinė politika jeną JAV dolerio atžvilgiu smukdė žemiausiai per pastaruosius septynerius metus.

Smunkančios kalnakasybos ir naftos gavybos sektoriaus įmonių akcijos menkina Europos vertybinių popierių kainą, nors dėl pingančio kuro didesnes pajamas registruojančios oro linijų bendrovės registravo savo akcijų pabrangimą.

„Per daug optimistiškomis tapusios pasaulinio ūkio plėtros prognozės smuko - tikriausiai taip ir turėjo nutikti - be to, daugiau dėmesio vėl kreipiama į situaciją Kinijoje. Tokie pokyčiai itin aktyviai veikia žaliavų kainas“, - nurodo „Hermes“ fondo Londone atstovas Neilas Williamsas.

Nuo birželio pasaulio naftos kainos dėl pertekliaus rinkoje jau smuko 40 proc. Dar praėjusią savaitę OPEC atsisakė mažinti gavybos normas ir taip dirbtinai kelti kainas. Pirmadienį „Brent“ markės naftos kaina sumenko iki 67,53 JAV dolerio už barelį, t.y. pasiekė žemiausią ribą nuo pat 2009 metų spalio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.