Suveikus saugos sistemai vėl atjungta Zaporožės AE

Didžiausios Ukrainoje Zaporožės atominės elektrinės šeštasis energijos blokas šiandien, gruodžio 28 dieną, 05:59 buvo atjungtas nuo tinklo, informuoja visų Ukrainos branduolinių jėgainių operatorė „Energoatom“. Energijos blokas atjungtas suveikus saugos sistemai, saugančiai nuo generatoriaus sugadinimo.

Zaporožes AE yra saugesnio VVER tipo. Veikusi Visagine ir lūdnai pagarsėjusi Černobylio AE buvo mažiau stabilaus RBMK tipo.<br>M.Kulbio nuotr.
Zaporožes AE yra saugesnio VVER tipo. Veikusi Visagine ir lūdnai pagarsėjusi Černobylio AE buvo mažiau stabilaus RBMK tipo.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 28, 2014, 2:05 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 2:43 AM

„Reaktorius dirba 40 proc. pajėgumu. Aiškinamasi, dėl kokių priežasčių suveikė saugos sistema“, – sakoma „Energoatom“ pranešime.

Šiuo metu dirba penki energijos blokai, kurių suminė galia 4530 megavatų (MW). Radiacinis fonas (jonizuojančiosios spinduliuotės lygis) teritorijoje, kurioje yra pagrindiniai AE objektai, ir buferinėje zonoje (teritorijoje aplink atominę elektrinę 2,5 km spinduliu) – 8-12 mikrorentgenų per valandą, tai atitinka natūralų radiacinį foną, pabrėžia operatorė „Energoatom“.

Zaporožės AE yra didžiausia Ukrainoje ir visoje Europoje branduolinė jėgainė, esanti Enerhodare, Zaporožės srityje. Jos instaliuotoji galia – 6000 MW. Pastaraisiais metais ši elektrinė pagamina apie pusę visos elektros energijos, kurią gamina Ukrainos atominės elektrinės ir beveik penktadalį visos šalyje pagaminamos elektros energijos.

Priminsime, kad lapkričio 28 dieną Zaporožės AE dėl elektros sistemos komponento gedimo buvo automatiškai ir saugiai sustabdytas trečiasis blokas. Jokių radiologinių pasekmių nei gyventojams, nei aplinkai šis įvykis neturėjo.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.