Dzūkai sulaukė neregėtos siuntos – milžiniško transformatoriaus

Į transformatorių pastotę, esančią Alytaus priemiestyje, Butkūnų kaime atgabentas ypatingas – 110 tonų svorio ir 7 metrų ilgio krovinys. Tai pirmasis transformatorius, kuris iš Klaipėdos uosto krovinių terminalo iki Butkūnų buvo gabenamas kone pusę paros. Jis bus sumontuotas „LitPol Link“ elektros jungties su Lenkija nuolatinės srovės keitiklių stotyje.

Į Alytaus priemiestyje esantį Butkūnų kaimą atgabentas išskirtinis krovinys – transformatorius.<br>A.Baliukonienės nuotr.
Į Alytaus priemiestyje esantį Butkūnų kaimą atgabentas išskirtinis krovinys – transformatorius.<br>A.Baliukonienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Feb 2, 2015, 3:10 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 8:56 AM

Klaipėdoje, krovinių terminale jis buvo užkeltas ant specialios, 12 ašių priekabos. Transformatorius buvo gabenamas aplinkkeliais, – specialiai parinktu maršrutu, kad nepakenktų magistraliniams keliams. Kelionė užtruko keliomis valandomis ilgiau nei buvo numatyta, nes ypač sudėtingos buvo eismo sąlygų uostamiestyje ir jo apylinkėse.

Kitą savaitę į Butkūnus bus atgabentas antras toks pat krovinys, o iki balandžio vidurio – dar šeši. Du iš aštuonių transformatorių bus atsarginiai.

Šiuo metu yra atlikta daugiau kaip pusė elektros tinklo su Lenkija „LitPol Link“ statybos darbų. Alytaus transformatorių stoties rekonstrukciją su nauja 400 kilovoltų skirstykla numatytą baigti kitą pusmetį.

Nuolatinės srovės intarpas – sudėtingiausias šios jungties elementas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.