Naftos kaina žingsnis po žingsnio vėl stiebiasi į viršų

Žaliavinės „Brent“ markės naftos kainos antradienį pakilo daugiau nei 1 JAV doleriu ir perkopė 60,50 JAV dolerio ribą. Toks pokytis susidarė dėl nurimusių Azijos rinkų, tačiau analitikai įspėja, kad ir toliau pasiūla viršija paklausą. Apie tai praneša „Reuters“.

Pasaulyje ir toliau naftos pasiūla viršija paklausą.<br>123rf.com
Pasaulyje ir toliau naftos pasiūla viršija paklausą.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-03-03 10:07, atnaujinta 2018-01-11 19:09

Daugumoje Azijos akcijų rinkų kovo 3 d. prekyba suaktyvėjo paskatinta Volstrito pasiektų rekordų. Be to, atsigaunanti jenos vertė kiek numušė anksčiau aukščiausią ribą per pastaruosius 11 metų pasiekusį JAV dolerio indeksą, todėl žaliavų kainos doleriais kiek krito kitų valiutų turėtojams.

„Brent“ markės naftos birželio ateities sandorių kainos, palyginti su prieš metus registruotais duomenimis, pakilo 1 JAV doleriu ir pasiekė 60,54 JAV dolerio už barelį. JAV WTI markės žaliavinės naftos kaina kilstelėjo 0,42 JAV dolerio ir pasiekė 50,01 JAV dolerio už barelį.

Analitikai teigia, kad daugiausia įtakos kainoms turėjo praėjusią savaitę įvykęs JAV registruojamų naftos gręžinių skaičiaus sumažėjimas 33 vienetais.

„Dabartinis JAV horizontalių ir vertikalių gręžinių skaičius leidžia spėti, kad Jungtinių Valstijų naftos produkcijos plėtra pasieks 385 tūkst. barelių per dieną jau ketvirtąjį 2015 metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

Po praėjusios savaitės duomenų apie gręžinių skaičių rodiklis smuko 55 tūkst. barelių per dieną“, – nurodo banko „Goldman Sachs“ specialistai.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.