„Litgrid“ atsirūgo – teks sumokėti milžinišką baudą

Lietuvos elektros perdavimo

Elektros perdavimo sistemos operatorius piktnaudžiavo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Elektros perdavimo sistemos operatorius piktnaudžiavo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 26, 2015, 4:38 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 5:14 AM

„Litgrid“ kasmet Komisijai teikianti atskirų veiklos segmentų ataskaitas, tačiau iki šiol nebuvo sulaukusi pastabų dėl galimai neteisingai vykdomos elektros energijos pajamų ir sąnaudų apskaitos. Per 2011-2013 metus Komisija nebuvo patvirtinusi metodikos, kaip tinkamai tokią apskaitą atlikti. 

`“Per 2011-2013 metus „Litgrid“ nė karto neviršijo Komisijos nustatytos elektros perdavimo paslaugos kainos viršutinės ribos. Todėl Komisijos nustatyti tariami pažeidimai negalėjo turėti ir neturėjo jokios įtakos elektros energijos perdavimo paslaugos kainai“, – sako „Litgrid“ valdybos narys ir Finansų departamento direktorius Rimantas Busila. 

Pasak jo, „Litgrid“ ne kartą kvietė Komisijos narius ir specialistus pradėti konstruktyvų dialogą ir aiškiai reglamentuoti reguliuojamos veiklos sąnaudų apskaitos principus. Komisijos sprendimas, paremtas iki galo neišnagrinėtais klausimais ir netikslumais, turės įtakos įmonės finansiniams rodikliams, taip pat ir pinigų srautams intensyviausiu laikotarpiu, kai baigiami įgyvendinti strateginiai elektros energetikos sektoriaus projektai. 

Bendrovė nubausta VKEKK nustačius 15,058 mln. eurų nepagrįstų sąnaudų, kurios buvo įtrauktos į tarifą vartotojams. Už šį pažeidimą „Litgrid“ grėsė 500 tūkst. eurų bauda

VKEKK taip pat įpareigojo „Litgrid“ iki gegužės 24 d. ištaisyti ir pateikti reguliuojamų sąnaudų ataskaitas už 2011-2013 metus. 

ELTA primena, kad VKEKK 2016-2020 metams yra patvirtinusi ir 3 proc. mažesnę nei 2014 m. viršutinę elektros skirstymo kainos ribą, nors nuo kitų metų ėmus veikti „NordBalt“ ir „LitPol Link“ jungtims, „Litgrid“ patirs papildomų sąnaudų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.