Kremlių finansuojanti „Lukoil“ Lietuvoje gauna didžiulį pelną

Nepaisant politikų kalbų apie egzistuojančią karinę grėsmę iš Rusijos, šalies biudžeto milijonais ir toliau maitinama Rusijos naftos perdirbimo kompanijų „Lukoil“. Rusiško kapitalo įmonė Lietuvoje vieną po kito laimi valstybinių institucijų konkursus degalams įsigyti. Politologų teigimu, taip Lietuva prisideda prie Kremliaus vykdomos politikos. Prezidentė yra pareiškusi, kad „Lukoil“ pinigais finansuojama Kremliaus agresija Europoje.

„Lukoil“ 2014-aisiais Lietuvoje laimėjo beveik 60 procentų visų skelbtų konkursų degalams, – daugiau nei už 27 milijonus eurų.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
„Lukoil“ 2014-aisiais Lietuvoje laimėjo beveik 60 procentų visų skelbtų konkursų degalams, – daugiau nei už 27 milijonus eurų.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-01 19:11, atnaujinta 2018-01-07 18:40

Pagal sutartį policininkai benziną ar dyzeliną turi piltis rusų valdomame „Lukoil“. Per metus policija rusų kompanijai sumoka maždaug 10 milijonų litų. Nemenkas sumas pinigų „Lukoile“ išleidžia ir pasieniečiai bei ugniagesiai.

Pasak Valstybinės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovo Giedriaus Mišučio, pernai visi šios tarnybos padaliniai, – visos rinktinės, centrinė įstaiga, apklausų būdu, dažniausiai vykdomu per centrinę pirkimų organizaciją, iš viso buvo sudarę sutartis su šešiais tiekėjais.

„Bendra tų sutarčių suma, už kurią buvo išnaudota degalų eurais, yra 1 mln. 234 tūkst. „Lukoil" tenkanti dalis yra maždaug pusė visos šitos sumos“, – sakė G.Mišutis.

 Praėjusiais metas prezidentė Dalia Grybauskaitė, vetuodama „Lukoil“ naudingas pataisas pareiškė, kad šios milžinės pinigais yra  finansuojama Rusijos karinė agresija Europoje. Pataisų iniciatoriai buvo apkaltinti siekiu finansuoti tankus, kurie, anot D.Grybauskaitės, gali atsirasti prie mūsų sienų arba jau yra prie mūsų sienų.

„Lukoil“ 2014-aisiais laimėjo beveik 60 procentų visų skelbtų konkursų degalams, - daugiau nei už 27 milijonus eurų. Vidaus reikalų ministras sako, kad visi pirkimai vykdomi taip, kaip to reikalauja įstatymai, o pagrindinis kriterijus – mažiausia kaina.

Daugiau – „Lietuvos ryto" televizijos reportaže.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.