G. Kirkilas į Visagino atominės projektą siūlo įtraukti Lenkiją

Seimo pirmininkės pavaduotojas Gediminas Kirkilas į planuojamas Visagino atominės elektrinės statybas ragina dar kartą bandyti įtraukti Lenkiją.

Seimo pirmininkės pavaduotojas G.Kirkilas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Seimo pirmininkės pavaduotojas G.Kirkilas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 17, 2015, 10:16 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 2:43 PM

Šias idėjas G.Kirkilas išsakė Prezidentūroje vykstančioje diskusijoje, skirtoje Parlamentinių politinių partijų susitarimui dėl 2014-2020 m. šalies užsienio, saugumo ir gynybos politikos strateginių gairių aptarti. Seimo nario teigimu, Latvija ir Estija į Visagino elektrinės projektą žvelgia abejingai, o jį išjudinti galėtų Lenkijos investicijos.

„Visų pirma, tai gerokai ekonomiškai stipresnė šalis už kitas. Antra, jie patys galvoja apie atominę energetiką. Jie dalyvautų Lietuvoje tik todėl, kad jiems reikėtų įgyti patirties“, – kalbėjo G.Kirkilas.

Lenkija iš Visagino atominės elektrinės projekto pasitraukė 2011 metais. Vilniuje neseniai viešėję Latvijos ir Estijos premjerai teigė, kad jų šalių dalyvavimas statybose priklausys nuo ekonominio elektrinės atsiperkamumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.