Lietuvos energijos tyrimų centre susivienys verslas ir mokslas

Sparčiai besikeičiančiame pasaulyje verslas nuolat susiduria su iššūkiais, kuriems įgyvendinti būtina pasitelkti mokslo pažangą. Tačiau iki šiol verslo ir mokslo ryšiai išlieka silpni. Kad jie sustiprėtų, valstybės valdoma energetikos įmonių grupė „Lietuvos energija“ kartu su Kauno technologijos universitetu (KTU) atidarė bendrą Lietuvos energijos taikomųjų tyrimų centrą.

„Lietuvos energijos“ generalinis direktorius D.Misiūnas ir KTU rektorius P.Baršauskas atidarė naują taikomųjų tyrimų centrą.
„Lietuvos energijos“ generalinis direktorius D.Misiūnas ir KTU rektorius P.Baršauskas atidarė naują taikomųjų tyrimų centrą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 22, 2015, 4:58 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 4:46 AM

„Santakos“ slėnyje įkurtoje bendradarbiavimo platformoje partneriai spręs energetikos sektoriuje kylančius technologinius iššūkius ir plėtos naujos veiklos idėjas.

„Tikimės, kad mūsų atidaromas centras suteiks galimybę mokslo ir verslo bendradarbiavimą kilstelti į kitą lygį“, – per Lietuvos energijos taikomųjų tyrimų centro (LETTC) atidarymą kalbėjo „Lietuvos energijos“ generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas dr. Dalius Misiūnas.

Jis akademinę bendruomenę pakvietė bendradarbiauti teikiant idėjas dėl bendrų projektų – jų įgyvendinimo imtųsi kvalifikuoti „Lietuvos energijos“ specialistai kartu su KTU mokslininkais bei perspektyviausiais studentais.

„Mūsų mokslininkai kuria ne tik inovatyvius sprendimus, reikalingus gerinti technologinę energetikos organizacijų veiklą, bet ir siekia kartu su verslo įmonėmis inicijuoti bei įgyvendinti projektus, kurie spręstų visuotines energetikos problemas. Universitetas taip pat yra atviras bendradarbiavimui su verslu“, – LETTC atidaryme susirinkusius svečius sveikino KTU rektorius Petras Baršauskas.

Jis tikisi, kad idėjas centrui aktyviai siūlys ne tik KTU studentai ir mokslininkai, bet ir verslo atstovai, o rezultatai prisidės prie darnios plėtros vystymo. Pirmosios idėjos jau ruošiamos įgyvendinti

Ketinimų protokolas įsteigti Lietuvos energijos taikomųjų tyrimų centrą buvo pasirašytas šiemet sausio 16 d. Tris mėnesius iki LETTC įkūrimo KTU mokslininkai aktyviai dalyvavo susitikimuose su „Lietuvos energijos“ grupės įmonėmis. Po to jie pateikė daugiau nei 10 pasiūlymų naujų išradimų ir technologinių sprendimų plėtojimui. Idėjos įgyvendinimo imtis ketinama tuo atveju, jei sukuriama vertė bus didesnė, nei idėjos įgyvendinimui reikalingi ištekliai, taip pat, jei idėja leis prisidėti prie „Lietuvos energijos“ grupės strateginio tikslo – grupės vertę iki 2020 m. padidinti du kartus.

Centre taip pat veiks atviras „Idėjų bankas“, kuriam studentai, mokslininkai ar kiti besidomintieji energetika gali teikti pasiūlymus elektroniniu paštu ideja@le.lt.

„Visiems, kurie turi idėjų arba nori su mumis bendradarbiauti, esame pasirengę suteikti reikiamos informacijos, supažindinti su grupės įmonių veikla, kylančiais iššūkiais ar vykdomais projektais. Įvertinsime didžiausią vertę sektoriui kuriančias idėjas ar sprendimus“, – teigia D. Misiūnas. Jo teigimu, kai kurios idėjos ateityje gali virsti ilgalaikiais ar netgi tarptautiniais projektais.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.