Rusiška nafta beveik neteka į Europą: sugedo „Družba“

Naftotiekis „Družba“ Baltarusijoje patyrė avariją, todėl per šią šalį nafta neteka iš Rusijos į Europą, rašo „Vedomosti“. Rusijos kompanijos „Transneft“ prezidento patarėjas Igoris Deminas informavo, kad avarija įvyko sekmadienį Baltarusijos teritorijoje, todėl naftos pumpavimas visiškai sustojo. Pirmadienį tik iš dalies pavyko atstatyti tiekimą.

Naftietiekis „Družba“ netikėtai sugedo Baltarusijoje.
Naftietiekis „Družba“ netikėtai sugedo Baltarusijoje.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 27, 2015, 3:25 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 6:17 PM

„Dabartiniu metu naftos pumpavimas sumažėjo du kartus. Bet kokiu atveju mes kompensuosime praradimus. Tik klausimas – spėsime tai padaryti balandį ar ne“, – sakė I.Deminas. Be to, jis pridūrė, kad avarija įvyko dėl Baltarusijos pusės kaltės.

„Družba“ yra didžiausia naftos magistralinė sistema pasaulyje. Naftotiekiu iš Rusijos per Baltarusiją “juodasis auksas“ pasiekia Lenkiją, Vokietiją. Kita atšaka driekiasi per Ukrainą.  

Naftotiekis trūko ties Bobovičių kaimu, Gomelio rajone. Priežastys dar aiškinamos, tačiau žadama, kad naftos tiekimas greitu metu bus atkurtas.

Primename, kad naftotiekis „Družba“ driekėsi ir per Lietuvos teritoriją, kuriuo buvo pumpuojama nafta „Mažeikių naftai“. Tačiau buvo uždarytas 2006-ųjų liepą, po to, kai „Mažeikių naftos“ akcijas Lietuvos Vyriausybė ir bankrutavęs Rusijos koncernas „Jukos“ pardavė Lenkijos naftos koncernui „PKN Orlen“. Tuo metu šis sprendimas buvo motyvuojamas naftotiekio gedimu.

Lietuvos pusė ne kartą siūlė Rusijai finansinę ir techninę pagalbą taisant naftotiekį, tačiau atsakymo nesulaukė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.