ES skirs paramą SGD infrastruktūros plėtrai

„Klaipėdos nafta“, kartu su

„Klaipėdos nafta“ prieš tai yra gavusi 150 tūkst. eurų ES paramą paskirstymo stoties projektavimo ir kitiems paruošiamiesiems darbams atlikti.<br>E.Petkutės nuotr.
„Klaipėdos nafta“ prieš tai yra gavusi 150 tūkst. eurų ES paramą paskirstymo stoties projektavimo ir kitiems paruošiamiesiems darbams atlikti.<br>E.Petkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 13, 2015, 11:51 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 3:07 PM

„Connecting Europe Facility“ ES finansinės programos koordinavimo komisija patvirtino 10,2 mln. eurų arba 35 proc. projekto vertės paramą bendram Helsingborgo uosto ir „Klaipėdos naftos“ (HEKLA) projektui. „Klaipėdos naftai“, statančiai suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) antžeminę paskirstymo stotį bus skirta apytikriai 6 mln. eurų, likusi suma – Helsingborgo uostui, statančiam SGD skystinimo gamyklą.

Planuojama, kad stotis veiklą pradės 2017 metų pradžioje. „Klaipėdos nafta“ prieš tai yra gavusi 150 tūkst. eurų ES paramą paskirstymo stoties projektavimo ir kitiems paruošiamiesiems darbams atlikti.

„Mūsų bendrovė paskirstymo stotį stato iš nuosavų ir skolintų lėšų, projektas nėra subsidijuojamas ar kitaip remiamas valstybės, todėl mums buvo itin svarbu gauti Europos Sąjungos finansinę paramą statyboms. Paraiška finansavimui gauti įvertinta itin aukštais balais: projekto kokybė, aktualumas ir svarba ES strategijai bei įtaka regionui. Mūsų bendrovė, kuri yra SGD terminalo operatorė, siekia kuo efektyviau valdyti turimą infrastruktūrą, todėl statoma paskirstymo stotis ženkliai prisidės prie šio tikslo ir mažins SGD terminalo išlaikymo kaštus“, – akcentuoja Mantas Bartuška, „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius.

Finansavimo sutartį planuojama pasirašyti rugsėjį, o pirmasis mokėjimas turėtų būti atliktas spalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.