Netrukus paaiškės, kas Vilniuje statys šilumos jėgainę

Maždaug 300 mln. eurų vertės

Maždaug 300 mln. eurų vertės Vilniaus kogeneracinės jėgainės rangovo konkurse gautos 9 paraiškos.<br>M.Kulbio nuotr.
Maždaug 300 mln. eurų vertės Vilniaus kogeneracinės jėgainės rangovo konkurse gautos 9 paraiškos.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 20, 2015, 2:43 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 3:27 AM

„Kaip ir tikėjomės, gavome daug paraiškų – 9. Dabar vyks tiekėjų atitikties kvalifikacijos reikalavimams vertinimas. Kadangi paraiškų turime nemažai, vertinimas gali užtrukti keletą savaičių. Tie, kurie atitiks kvalifikacijos reikalavimus bus pakviesti teikti pasiūlymus“, – BNS sakė „Lietuvos energijos“ atstovė spaudai Ernesta Dapkienė.

Anot jos, paraiškas konkursui pateikė stipriausios pasaulio rangovų organizacijos.

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) laikinai buvo sustabdžiusi konkursą, o liepos 14 dieną patvirtino, kad jo sąlygos nėra diskriminuojančios ir leido jį tęsti.

Konkurso sąlygose nurodoma, kad jis yra dviejų dalių – atliekų deginimo ir biokuro katilų statybos. Atliekų deginimo įrenginys bus apie 18 megavatų elektros ir apie 53 MW šilumos galios, o biokuro – atitinkamai 70 MW ir 174 MW galios.

Jėgainę ketinama statyti šalia „Vilniaus energijos“ trečiosios termofikacijos elektrinės Gariūnuose ir sklypo, kuriame „Icor“ grupės įmonė „Reenergy“ planavo statyti atliekų deginimo gamyklą. Kol kas projektas bus vystomas tik „Lietuvos energijos“ jėgomis, o vėliau, jei bus rastas partneris – kartu su juo.

Pernai ir šiemet vykusi potencialių partnerių projektui Vilniuje paieška nebuvo sėkminga – įmonė nepasirinko nė vienos iš dviejų dalyvavusių įmonių – „Reenergy“ ir Vilniaus šilumos tinklų.

Tuo metu projektą Kaune „Lietuvos energija“ vystys kartu su Suomijos „Fortum“ bendrove „Fortum Heat Lietuva“, įkuriant bendrą įmonę, kurioje „Lietuvos energija“ turės 51 proc., o „Fortum“ – iki 49 proc.

„Lietuvos energija“ Vilniuje ir Kaune jau įsteigė specialios paskirties bendroves, kurios valdys kogeneracines jėgaines ir kuriose jos dalis ateityje sieks 51 procentą.

Vyriausybė pernai abu projektus pripažino valstybei svarbiais ekonominiais projektais. Anksčiau skelbta, investicijos į jėgainę Kaune gali siekti iki 138 mln. eurų, o Vilniuje – 328 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.