„Klaipėdos nafta“ atnaujino Subačiaus kuro bazės įrenginius

Bendrovė „Klaipėdos nafta“ šiemet baigė rekonstruoti Subačiaus kuro bazės paviršinių vandens nuotekų valymo įrenginių sistemą.

SKB infrastruktūrą sudaro 338.000 kub. metrų talpyklų, pritaikytų laikyti šviesiuosius naftos produktus.<br>V.Balkūno nuotr.
SKB infrastruktūrą sudaro 338.000 kub. metrų talpyklų, pritaikytų laikyti šviesiuosius naftos produktus.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 6, 2015, 12:20 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 7:50 PM

Projekto vertė siekia daugiau nei 130 tūkst. eurų be PVM, bendrovė gavo dalinį (38 tūkst. Eur) finansavimą iš Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondo (LAAIF) programos.

Nuo šiol visas nuotekų srautas iš Subačiaus kuro bazės (SKB) teritorijos yra šalinamas per vieną nuotekų išleistuvą, maksimaliai išnaudojami esami tinklai ir siurblinės. Šiam projektui įgyvendinti bendrovė investavo daugiau nei 92 tūkst. eurų nuosavų lėšų bei gavo dalinį LAAIF programos finansavimą – 38 tūkst. eurų. Iš viso investuota apie 130 tūkst. Eur be PVM.

„Iki rekonstrukcijos dalis senųjų Subačiaus kuro bazės valymo įrengimų buvo morališkai ir fiziškai pasenę, senieji valymo metodai neatitiko šiandienos reikalavimų, nuotekos buvo išleidžiamos trijose vietose, jų apskaitos metodai buvo pasenę.

Pagrindinis šių investicijų tikslas buvo pastatyti naujus, aplinkosauginius reikalavimus atitinkančius valymo įrenginius, kad būtų galima surinkti visas paviršines vandens nuotekas į vieną bendrą sistemą, jas išvalyti ir apskaičius išleisti į aplinką“, – kalbėjo bendrovės „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

SKB infrastruktūrą sudaro 338.000 kub. metrų talpyklų, pritaikytų laikyti šviesiuosius naftos produktus.

Nuo 2012 rugsėjo SKB buvo perduota “Klaipėdos naftai“, kuri sėkmingai tęsia pradėtus darbus bei investuoja į SKB priešgaisrinę, techninę bei technologinę įrangą. Pagrindinė SKB paskirtis yra kaupti ir tvarkyti naftos produktų valstybės atsargas, įgyvendinant ES ir nacionalinės teisės aktų reikalavimus, užtikrinant laikomų produktų privalomųjų kokybės rodiklių bei standartų ir techninių sąlygų reikalavimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.