V. Putinas pasirašė įsakymą dėl dujotiekio „Sila Sibiri“

Rusijos prezidentas Vladimiras

V. Putinas prie projekto rekomenduoja prisijungti valstybines įmones.<br>AP nuotr.
V. Putinas prie projekto rekomenduoja prisijungti valstybines įmones.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 10, 2015, 7:12 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 3:53 AM

Pranešime pažymima, kad vyriausybė turėtų patvirtinti tokį planą iki rugsėjo 1 d. Dekrete taip pat teikiamos rekomendacijos regionų ir vietos valdžios institucijoms: šios turėtų padėti dujų transportavimo infrastruktūros statybai.

V. Putinas taip pat rekomenduoja prisijungti prie dujotiekio infrastruktūros elektros tinklų statybų įmonei „Rossetti“, o „Rusijos geležinkeliams“, oro, vandens ir kelių transporto bendrovėms rekomenduojama užtikrinti prekių infrastruktūros statyboms pristatymą.

Dar rugpjūčio 7 d. laikraštis „Vedomosti“ pranešė, kad galutinis terminas, iki kurio „Sila Sibiri“ bus pradėtas tiekti kuras į Kiniją, atidedamas ilgiau nei šešiems mėnesiams. Investicijos į vamzdyną atsipirktų tik tuo atveju, jei dujų kaina už 1 tūkst. kub. metrų siektų 340-360 JAV dolerių.

Susitarimą dėl kuro tiekimo „Gazprom“ bei Kinijos CNPC pasirašė 2014-ųjų gegužę. Sutartyje numatoma, kad kasmet šaliai bus perpumpuota 38 mlrd. kub. metrų rusiškų dujų. Bendra sutarties vertė siekia 400 mlrd. JAV dolerių, teigė „Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris. Pati „Gazprom“ tikisi iki 2018 metų viso investuoti į projektą 480 mlrd. rublių.

Kinija paskelbė apie savo dujotiekio dalies statybų pradžią birželio pabaigoje. Pirmoji „Sila Sibiri“ vamzdyno gija turėtų pradėti veikti iki 2017 m. pabaigos.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.