Vėl veiks katastrofą išgyvenęs Fukušimos reaktorius

Pirmadienį Japonijos atominės elektrinės operatorė „Kyushu Electric Power Co“ pranešė ketinanti atnaujinti reaktoriaus pietų Japonijoje darbą. Antradienį planuojamas perkrovimas „Sendai“ elektrinėje taps pirmuoju, atliekamu pagal naujuosius saugumo reikalavimus, įsigaliojusius po Fukušimos katastrofos – jis tampa ir svarbiu etapu šaliai grįžtant prie branduolinės energetikos, praneša naujienų agentūra „AP“.

Fukušimos branduolinė jėgainė buvo smarkiai apgadinta 2011 metų kovą per žemės drebėjimą ir po to kilusį cunamį.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Fukušimos branduolinė jėgainė buvo smarkiai apgadinta 2011 metų kovą per žemės drebėjimą ir po to kilusį cunamį.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 10, 2015, 4:24 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 5:06 AM

Japonija jau ketverius su puse metų buvo sustabdžiusi visų savo atominių elektrinių veiklą – tokio žingsnio imtasi po 2011 metais įvykusios katastrofos. Fukušimos branduolinė jėgainė buvo smarkiai apgadinta 2011 metų kovą per žemės drebėjimą ir po to kilusį cunamį.

Po katastrofos aplink jėgainę buvo nustatyta apsauginė zona, o didelės aplinkinės teritorijos buvo užterštos radioaktyviosiomis medžiagomis. Minėtos stichijos Japonijoje nusinešė daugiau kaip 18 tūkst. žmonių gyvybių, o iki šiol į savo namus negali grįžti 100 tūkst. gyventojų..

Po avarijos Fukušimoje visi 48 veikiantys komerciniai reaktoriai Japonijoje buvo sustabdyti. Nuo tada vėl paleisti tik du reaktoriai, o bendrieji pramonės nuostoliai jau siekia 42 mlrd. eurų.

Šalies vyriausybė priėmė griežtas naujas taisykles, turinčias padėti užtikrinti branduolinę saugą visų rūšių nelaimingų atsitikimų metu: stichinių nelaimių, teroristinių išpuolių atveju. Šiuo metu šalies energetikos įmonės pateikusios prašymus dėl 21 reaktoriaus darbo atnaujinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.