Rusai vos spėja keisti naftos kainų prognozes

Rusijos vyriausybė ruošiasi dar didesniam naftos kainų pigimui. Pasaulinės naftos kainos kuriam laikui gali kristi žemiau 40 JAV dolerių už barelį. Tai pareiškė Rusijos ekonomikos vystymo ministras Aleksejus Uliukajevas, rašo „Interfax“.

Jau ir Rusijos vyriausybė pripažįsta, kad naftos barelis netrukus gali kainuoti mažiau nei 40 JAV dolerių.
Jau ir Rusijos vyriausybė pripažįsta, kad naftos barelis netrukus gali kainuoti mažiau nei 40 JAV dolerių.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 24, 2015, 12:42 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 4:10 PM

„Jeigu trumpam laikui, tai teoriškai gali būti“, – pažymėjo ministras. Tačiau jis abejoja, ar tokios naftos kainos gali laikytis vienerius ar dvejus metus.

Tiesa, tas pats ministras dar vasaros pradžioje prognozavo kur kas aukštesnes kainas. Taigi jam dabar tenka taisyti savo paties prognozę.

Birželio 22 dieną jis prognozavo, kad metų viduryje kaina laikysis ties 60 JAV dolerių už barelį, o vėliau kils iki 70-75. Tuomet jis teigė, kad „naftos rinka atrado stabilumą“. Tačiau ateities sandorių rinka negailestinga prognozėms. „Brent“ tipo nafta Londono biržoje pirmadienio rytą krito dar 3,9 proc., iki 43,72 JAV dolerių už barelį. Ir taip pasiekė 2009 metų kovo mėnesio žemumas.

Naftos kainas tebeveikia Kinijos ekonomikos smukimas kartu su akcijų griūtimi.

Rusijos rubliui prognozuojamas dar vienas ženklus smukimas JAV dolerio atžvilgiu. Manoma, kad jau netrukus doleris kainuos 70-75 rublius.

„Pirmadienį arba antradienį 70 rublių už dolerį riba bus peržengta“, – mano Rusijos analitikas Andrejus Kočetkovas. Tiesa, rublio vertę dar gali šiek tiek palaikyti Rusijos premjero Dmitrijaus Medvedevo pareiškimas, kad eksportuotojai aktyviaus pardavinės savo valiutas. Jis turėjo omenyje buvusių sovietinių šalių, kurių valiutos dabar smunka, eksportuotojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.