Jungtys su Švedija ir Lenkija nebūtinai atpigins elektrą

Šių metų pabaigoje

Mmanoma, kad „LitPol Link“ jungtis didesnę finansinę naudą gali duoti Lenkijos, o ne Lietuvos vartotojams.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mmanoma, kad „LitPol Link“ jungtis didesnę finansinę naudą gali duoti Lenkijos, o ne Lietuvos vartotojams.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 26, 2015, 9:35 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 9:04 PM

„Lietuvos žinioms“ jis teigė, kad teigė, kad elektros tiltai Lietuvos vartotojams yra svarbūs dėl kelių priežasčių: jungtys padės diversifikuoti altinius, iš kurių į Lietuvą tiekiama elektros energija. Vienu kabeliu nustojus tekėti elektros energijai, ji vartotojus pasieks kitu. Tai reiškia, kad neprognozuojamų įvykių, galinčių staigiai kilstelėti kainas ar sukelti kitų problemų, rizika susitrauks. Antra, Lietuvą pasieks pigesnė elektros energija iš Švedijos – mat galios srautas teka iš mažesnių kainų zonų į didesnių kainų zonas.

„Teigiama dviejų minėtų veiksnių įtaka bus didžiausia kitąmet – 2016-aisiais. Ją iškart pajus verslo įmonės, kurioms tenka 71 proc. visos Lietuvoje suvartojamos elektros energijos. Vis dėlto elektros kaina mūsų šalies vartotojams gali nesumažėti taip smarkiai, kaip tikimasi“, – aiškino „Elektrum Lietuva“ pardavimų direktorius, pasak kurio, „LitPol Link“ jungtis didesnę finansinę naudą gali duoti Lenkijos, o ne Lietuvos vartotojams.

Lietuvoje, anot jo, didžiausią įtaką kainoms turi čia veikiančios elektrinės. Jeigu jos nustotų gaminti brangią elektrą, o visą Lietuvos vartotojų poreikį patenkintų nenutrūkstamas importo srautas, vartotojai už elektrą mokėtų mažiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.