Barometras: elektra Lietuvoje ir Latvijoje vis dar pinga

Praėjusią savaitę elektros energija atpigo visose trijose Baltijos šalyse. Lietuvoje ir Latvijoje elektra pigo antrą savaitę iš eilės.

Praėjusią savaitę elektrinės Baltijos šalyse sugeneravo 78 proc. visos reikalingos elektros energijos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Praėjusią savaitę elektrinės Baltijos šalyse sugeneravo 78 proc. visos reikalingos elektros energijos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Karolis Bagdonas

Aug 31, 2015, 4:44 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 3:17 AM

Vidutinė elektros energijos kaina Lietuvoje ir Latvijoje sumažėjo 2 proc. iki 44,48 EUR/MWh. Tai lėmė, palyginti su ankstesne savaite, 7 proc. abiejose šalyse išaugusios elektros energijos gamybos apimtys bei 22 proc. padidėję importo pajėgumai iš Estijos ir Rusijos.

Elektros energijos kaina Lietuvoje ir Latvijoje svyravo nuo 12,59 iki 70,02 EUR/MWh.

Galima palyginti: per savaitę, trukusią nuo rugpjūčio 17-23 dienos, elektros energija Lietuvoje ir Latvijoje vidutiniškai atpigo 12 proc.

Praėjusią savaitę vidutinė elektros energijos kaina Estijoje sumažėjo 4 proc. iki 35,18 EUR/MWh. Kaina Estijoje svyravo nuo 9,31 iki 70,02 EUR/MWh. Jos mažėjimą daugiausia lėmė panašios tendencijos Suomijoje, kur elektra, palyginti su ankstesne savaite, atpigo 2 proc.

Palyginiti: rugpjūčio 17-23 dienomis vidutinė elektros energijos kaina Estijoje paaugo 12 proc. ir buvo pasiekusi aukščiausią tašką nuo sausio mėnesio – 36,52 EUR/MWh.

Vidutinis „Estlink“ jungties pajėgumas praėjusią savaitę siekė 939 MW. Tai lėmė, kad elektros energijos kainos Estijoje ir Suomijoje buvo vienodos visą laiką jau trečią savaitę iš eilės. Valandų skaičius, kai kainos buvo vienodos Lietuvoje ir Estijoje, išliko stabilus ir siekė 41 proc.

Praėjusią savaitę elektrinės Baltijos šalyse sugeneravo 78 proc. visos reikalingos elektros energijos. Lietuva importavo didžiausią kiekį – 62 proc. – visos suvartotos elektros energijos. Latvija importavo 25 proc., o Estija pagamino 39 proc. daugiau elektros energijos nei suvartojo.

Karolis Bagdonas yra „Elektrum Lietuva“ smulkaus ir vidutinio verslo klientų vadovas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.