Paskelbė „Lesto“ ir „Lietuvos dujų“ sujungimo sąlygas

Rugpjūčio 31 dieną ir „Lesto“ ir „Lietuvos dujų“ valdybos pritarė bendrovių reorganizavimo sąlygoms. Tai konkretus žingsnis, įgyvendinant valstybės valdomos energetikos įmonių grupės „Lietuvos energija“ planus sujungti elektros ir dujų skirstomuosius tinklus valdančias bendroves.

Sujungus „Lesto“ ir „Lietuvos dujos“ bendroves, bus sukurta nauja įmonė „Energijos skirstymo operatorius“.<br>D.Umbraso nuotr.
Sujungus „Lesto“ ir „Lietuvos dujos“ bendroves, bus sukurta nauja įmonė „Energijos skirstymo operatorius“.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 31, 2015, 3:12 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 3:27 AM

Šių dviejų bendrovių pagrindu bus sukurta nauja akcinė bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“, trumpiau – ESO. Planuojama, kad naujoji įmonė veiklą pradės nuo 2016 metų sausio 1 dienos.

Sprendimus dėl bendrovių reorganizavimo sąlygų tvirtinimo ir kitų susijusių klausimų priims LESTO ir „Lietuvos dujų“ visuotiniai akcininkų susirinkimai, kuriuos planuojama surengti šių metų gruodžio mėnesį.

„Parengtos reorganizavimo sąlygos – svarbus teisinis žingsnis jungiant elektros ir dujų skirstymo operatorius į vieną įmonę. Naujojoje bendrovėje užtikrindami elektros ir dujų skirstymą daugiausiai dėmesio skirsime paslaugų patikimumui, o kurdami ir tobulindami paslaugas sieksime išpildyti kintančius klientų poreikius.

Efektyvinama veikla, mažiau biurokratizmo, paprastesni ir aiškesni procesai leis sutaupyti ir pasiūlyti daugiau galimybių kiekvienam mūsų klientui“, – sakė „Lesto“ generalinis direktorius ir nominuotasis ESO vadovas Aidas Ignatavičius.

Reorganizavimo sąlygose numatomas teisinis įmonių reorganizavimo būdas – sujungimas. Po reorganizavimo naujoji bendrovė ESO perims visą bendrovių turtą, finansinius ir kitus įsipareigojimus, sutartines ir kitas prievoles, taip pat kitas teises ir pareigas.

ESO akcijomis bus ir toliau prekiaujama vertybinių popierių biržoje. Reorganizavimo sąlygose taip pat numatomi LESTO ir „Lietuvos dujų“ akcijų keitimo principai ir koeficientai. Akcijų keitimo santykis apskaičiuotas remiantis vidutine svertine bendrovių akcijų kaina rinkoje pirmąjį 2015 metų pusmetį ir buhalterine grynojo turto verte 2015 metų birželio 30 dieną.

Reorganizavimo sąlygas papildomai vertino išorės ekspertas – audito įmonė „Grant Thornton Rimess“. Auditorių išvadose pažymima, kad akcijų keitimo santykis nustatytas naudojant tinkamus metodus, o apskaičiuotas akcijų keitimo santykis yra teisingas ir pagrįstas.

„Lietuvos energijos“ generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas dr. Dalius Misiūnas teigia, jog bendrovių sujungimu klojamas tvirtesnis pamatas dar efektyvesnei grupės veiklai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.