Naftos kainos kyla dėl nesenkančio Kinijos apetito

Pirmadienio prekybos Azijoje

Analitikai nurodo, kad susidaręs šiuo metu naftos kainos nuosmukis suaktyvino žaliavinės naftos importą į Kiniją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Analitikai nurodo, kad susidaręs šiuo metu naftos kainos nuosmukis suaktyvino žaliavinės naftos importą į Kiniją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 9, 2015, 11:51 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 4:28 AM

Sekmadienį Kinijos generalinė muitinės administracija pranešė, kad spalį, lyginant su ankstesniu mėnesiu, žaliavinės naftos importo apimtys sumenko 5,7 proc. Vis dėlto rodiklis 9,4 proc. lenkė tuo paties laikotarpio praėjusiais metais duomenis.

Analitikai nurodo, kad susidaręs šiuo metu naftos kainos nuosmukis suaktyvino žaliavinės naftos importą į Kiniją, nes vietos perdirbėjai naudojasi galimybe padidinti savo rinkos dalį kainai smukus 50 JAV dolerių už barelį. Beje, kilstelėjęs perdirbimo vietos rinkoje aktyvumas reiškia, kad jau perdirbtos produkcijos importuojama mažiau – šis rodiklis per mėnesį sumenko 25 proc., o per metus – 11 procentų.

„Žaliavinės naftos importo apimtis turėti skatinti baigtos statyti naujos nepriklausomų Kinijos žaidėjų saugyklos (...)“, – kalba bendrovės „ANZ Research“ analitikas Danielis Hynesas.

Niujorko žaliavų biržoje gruodžio mėnesio JAV išgaunamos žaliavinės naftos ateities sandorių kaina siekė po 44,67 JAV dolerio už barelį. Londono ICE biržoje gruodžio mėnesio „Brent“ markės naftos ateities sandorių kaina kilstelėjo iki 47,84 JAV dolerio už barelį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.