Rusijos naftos ir dujų gavybos projektams – pinigų bado dieta

Rusijoje naftos gavybos

IEA agentūros specialistai nurodo, kad kyla grėsmės stambių Rusijos naftos ir dujų gavybos projektų finansavimui.<br>Scanpix nuotr.
IEA agentūros specialistai nurodo, kad kyla grėsmės stambių Rusijos naftos ir dujų gavybos projektų finansavimui.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-11-10 13:23, atnaujinta 2017-10-05 00:44

Agentūros specialistų teigimu, be naftos įmonių investicijas veikiančių kritusių naftos kainų, neigiamos įtakos gavybos apimtims Rusijoje taip pat turi ir finansavimą bei technologijas iš Vakarų apribojančios sankcijos.

Vis dėlto trumpalaikėje perspektyvoje šie veiksniai vargu ar turės įtakos gavybai Rusijoje, ypač atsižvelgiant į šiemet pasiektas didžiausias nuo 1991 metų gavybos apimtis.

Tiesa, kapitalo išlaidų sumažėjimas ir sankcijos pradės gavybą veikti jau šio dešimtmečio pabaigoje – gavybos apimtys 2014-2020 metų laikotarpiu smuks nuo 11 iki 10,5 mln. barelių per parą.

Agentūros specialistai taip pat nurodo, kad kyla grėsmės stambių Rusijos naftos ir dujų gavybos projektų finansavimui.

„Naujų eksporto projektų Rusijoje realizavimo perspektyvas blogina žemos angliavandenilių kainos ir tarptautinės sankcijos, ribojančios Rusijos įmonėms prieigą prie Vakarų paskolų rinkos“, – teigiama IEA ataskaitoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.