Patvirtinus naują SGD terminalo išlaikymo tvarką, pigs šiluma

Pajėgumų dedamoji pakeis dabartinę SGD saugumo dedamąją.

Nauji tarifai įsigalios nuo sausio 1 dienos, todėl pajėgumus bendrovės turės deklaruoti per 7 dienas nuo nutarimo įsigaliojimo.<br>G.Pilaičio nuotr.
Nauji tarifai įsigalios nuo sausio 1 dienos, todėl pajėgumus bendrovės turės deklaruoti per 7 dienas nuo nutarimo įsigaliojimo.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2015, 3:23 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 4:49 PM

„Tai yra teigiamas veiksnys šilumos kainoms, dėl to, kad perskirsčius terminalo dedamąją, SGD pirkimą, pavyzdžiui, Vilniuje turėtų turėti apie 5 proc. teigiamą įtaką šilumos kainai ir beveik visuose miestuose turės teigiamą įtaką“, – BNS po Vyriausybės posėdžio sakė Rokas Masiulis.

Pajėgumų dedamoji pakeis dabartinę SGD saugumo dedamąją.

Dujų vartotojai ir sistemos naudotojai deklaruos maksimalius pajėgumus, kurių jiems gali prireikti, ir pagal tai Kainų komisija apskaičiuos mokestį.

Nauji tarifai įsigalios nuo sausio 1 dienos, todėl pajėgumus bendrovės turės deklaruoti per 7 dienas nuo nutarimo įsigaliojimo. Jų neturės deklaruoti tik buitiniai bei smulkūs nebuitiniai vartotojai.

Kainų komisija turėtų nustatyti vidutinę dujų rinkos kainą – už šią kainą „Litgas“ parduotų dujas šilumos ir elektros gamintojams, o skirtumas tarp įsigijimo ir pardavimo kainos būtų dengiamas iš surinkto galios mokesčio iš visų dujų vartotojų.

Planuojama pajėgumų metinė dujų kaina sieks apie 5,4 tūkst. euro už tūkst. kubų per parą. Šilumos tiekėjai turės mokėti už deklaruotą maksimalų vienos paros dujų poreikį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.