Naftos eksportuotojai nutarė dar palūkėti

Naftos eksportuotojai trypčioja. Penktadienį vakare naftą eksportuojančių valstybių organizacija (OPEC) taip ir nepriėmė sprendimo keisti naftos gavybos apimtis. Tai reiškia, kad OPEC palaikys dabartinį gavybos lygį.

Nuo 2011 metų gruodžio bendra OPEC gavybos kvota sudarė 30 mln. barelių per dieną, tačiau kartelio gavyba šį lygį viršija jau pusantrų metų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Nuo 2011 metų gruodžio bendra OPEC gavybos kvota sudarė 30 mln. barelių per dieną, tačiau kartelio gavyba šį lygį viršija jau pusantrų metų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2015, 6:28 PM, atnaujinta Oct 1, 2017, 6:05 AM

 Dar penktadienio dieną buvo pasklidę žinių, kad OPEC nariai nutarė net šiek tiek padidinti naftos gavybos kvotas. Tačiau Austrijoje, Vienoje, spaudos konferencijoje buvo paskelbta, kad sprendimas bus priimtas jau tik kitais metais.

Kitas OPEC narių susitikimas Vienoje bus tik birželio 2 dieną.

„Negalime dabar pateikti skaičių. Nežinome, kada į rinką žengs Iranas. Gavyba OPEC viduje laikas nuo laiko keičiasi. Nusprendėme šį sprendimą atidėti iki kito susitikimo“, – pareiškė organizacijos generalinis sekretorius Abdallah el-Badris.

Po sankcijų į tarptautinę areną grįžtantis Iranas, manoma, patieks daug pigios naftos, nes šaliai reikia valiutos resursų.

Nuo 2011 metų gruodžio bendra OPEC gavybos kvota sudarė 30 mln. barelių per dieną, tačiau faktinė kartelio gavyba šį lygį viršija jau pusantrų metų.

Įvairiais vertinimais, spalį kartelio gavyba sudarė 31,3–31,7 mln. barelių per dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti