Į gamtinių dujų skirstomąjį tinklą – 141 mln. eurų investicijų

Energetikos įmonių grupės

Daugiausiai bus investuojama į skirstymo sistemos plėtrą, skirstomųjų dujotiekių rekonstravimą bei nuotolinio duomenų surinkimo ir valdymo sistemų modernizavimą.<br>M.Astrausko nuotr.
Daugiausiai bus investuojama į skirstymo sistemos plėtrą, skirstomųjų dujotiekių rekonstravimą bei nuotolinio duomenų surinkimo ir valdymo sistemų modernizavimą.<br>M.Astrausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2015, 10:59 AM, atnaujinta Sep 27, 2017, 7:51 PM

Pasak bendrovės valdybos pirmininko ir generalinio direktoriaus Liudo Liutkevičiaus, planuojant naujas investicijas, buvo vertinamas jų atsiperkamumas ir nauda.

„Lietuvos gamtinių dujų skirstomojo tinklo kokybė yra pakankamai aukšta, todėl per dešimt metų numatėme investicijas tik ten, kur reikia. Planuodami investicijas įvertinome pagrindinių suinteresuotų šalių lūkesčius, planuojamą naujų klientų augimą ir su tuo susijusią tinklo plėtrą. Be to, investicijas planavome taip, kad ilgalaikėje perspektyvoje jos nedidintų dujų skirstymo tarifo. Siekiant sumažinti infrastruktūros išlaikymo kaštus, privalome išnaudoti ir racionaliai plėsti jau sukurtą infrastruktūrą, tankinti gamtinių dujų vartotojus ir didinti dujų suvartojimą“, – tvirtina L. Liutkevičius.

„Lietuvos dujų“ parengtame 2016-2025 metų investicijų plane numatyta dešimt investavimo krypčių. Daugiausiai – 58 mln. eurų – ketinama investuoti į skirstymo sistemos plėtrą, kurios poreikis kyla dėl augančio naujų gamtinių dujų vartotojų skaičiaus. Apie 21 mln. eurų planuojama investuoti į nuotolinio duomenų surinkimo ir valdymo sistemų modernizavimą, o į skirstomųjų dujotiekių rekonstravimą – 20,4 mln. eurų.

Dujų apskaitos sistemos modernizavimui per dešimt metų planuojama skirti 11,7 mln. eurų lėšų. Dujų slėgio reguliavimo įrenginių rekonstravimui – 7,7 mln. eurų, uždarymo įtaisų keitimui bei papildomų įrengimui – 6,5 mln. eurų, dujotiekių saugos nuo korozijos įrenginių rekonstravimui – 1,2 mln. eurų. Į dujų skirstymo patikimumo projektus planuojama investuoti 3,5 mln. eurų, o į skirstomųjų dujotiekių išpirkimą – 0,66 mln. eurų. Technologinių procesų modernizavimui planuojama skirti 3,9 mln. eurų lėšų. Per devynis 2015 m. mėnesius į skirstomąjį dujų tinklą bendrovė „Lietuvos dujos“ investavo beveik penktadaliu, arba 1,3 mln. eurų, daugiau nei pernai tuo pačiu metu, iš viso – 8,3 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.