A.Sekmokas: ne aš kaltas dėl tų „Vilniaus energijos“ sąskaitų

Buvęs energetikos ministras Arvydas Sekmokas purtosi kaltinimų, kad jis atsakingas už vilniečiams Kalėdų išvakarėse pateiktas papildomas „Vilniaus energijos“ sąskaitas. A.Sekmokas mano, kad jeigu tvarka buvo netinkama, dabartinė Energetikos ministerija turėjo ją ištaisyti. O „Vilniaus energiją“ jis kaltina dar vienu pasipelnymu.

A.Sekmokas sako, kad R.Masiulio vadovaujama ministerija turėjo keisti tvarką, jei ji buvo netinkama.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Sekmokas sako, kad R.Masiulio vadovaujama ministerija turėjo keisti tvarką, jei ji buvo netinkama.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 24, 2015, 1:07 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 2:16 PM

„Vilniaus energijos“ šią savaitę išsiųstos papildomos sąskaitos šokiravo vilniečius. Šie nesupranta, kodėl turi mokėti už vandenį, kai atsiskaitymų tvarką nurodė valdžia.

Kairieji baksnoja į konservatorius ir sako, kad tai dėl jų kaltės vilniečiams siuntinėjamos papildomos sąskaitos. „Vilniaus energija“ mini buvusį energetikos ministrą Arvydą Sekmoką, o pastarasis ant kryžiaus kala dabartinę Energetikos ministeriją. Pastaroji pasigenda Aplinkos ministerijos dėmesio problemai.

Kalėdų išvakarėse dalis vilniečių pašto dėžutėse rado „Vilniaus energijos“ atsiųstas papildomas sąskaitas už 2010 gegužės-2011 balandžio laikotarpį ir per praėjusius metus suvartotą vandenį, skirtą karštam vandeniui ruošti.

„Jūs nemokėjote viso suvartoto karšto vandens kainos“, – rašo „Vilniaus energija“ vilniečiams. Tokių skolininkų – 36 tūkstančiai.

Taip esą atsitiko todėl, kad vandens dalis, skirta karštam vandeniui ruošti, nebuvo pateikta jokiose sąskaitose – „Vilniaus vandenys“ to nepadarė. Nes ir neturėjo padaryti.

Tačiau kalčiausias, pasak „Vilniaus energijos“, lieka buvęs ministras A.Sekmokas. Jo patvirtintose taisyklėse, kaip rašo šilumos gamintojai, kilo painiava, kai gyventojams buvo pasiūlyta galimybė rinktis antrąjį apsirūpinimo karštu vandeniu būdą.

Pagal jį, geriamąjį vadenį karštam vandeniui ruošti reikėjo pirkti iš „Vilniaus vandenų“, šilumą – iš „Vilniaus energijos“. Tačiau galiausiai paaiškėjo, kad sostinės gyventojai „Vilniaus energijai“ vis tiek liko skolingi.

Tačiau A.Sekmokas stebisi ne tik „Vilniaus energijos“ elgesiu, bet ir dabartinės valdžios olimpine ramybe.

„Jei buvo netinkama tvarka, tai dabartinė Energetikos ministerija galėjo tai pakeisti. Turėjo trejus metus, tačiau jie nieko nepadarė. Kas trukdė pakeisti tai?“, – lrytas.lt sakė buvęs ministras.

Energetikos ministerija sako, kad vanduo – Aplinkos ministerijos stichija.

„Energetikos ministerija atkreipia dėmesį, kad problemos dėl atsiskaitymo už geriamą vandenį susidarė tik Vilniuje. Kituose miestuose, pavyzdžiui, Kaune ar Klaipėdoje, vandens ir šilumos tiekėjai sugebėjo susitarti ir išvengti nepatogumų gyventojams. Tad net ir dabartinė tvarka leidžia išvengti nepatogumų vartotojams.

Energetikos ministerija iki šiol taip pat pasigedo aktyvesnio indėlio į problemos sprendimą iš Aplinkos ministerijos, kuri yra atsakingą už geriamojo vandens sektorių“, – skelbiama ministerijos komentare.

Kol sukasi užburtas ratas, kai kurie vilniečiai gavo ir šimtą eurų siekiančias papildomas sąskaitas.

„Vilniaus energija“ bando pasipelnyti, nes žino, kad su jais nebus pratęsta sutartis. O ministerija užsiima tik savo įvaizdžio kūrimu“, – pažėrė kaltinimų A.Sekmokas.

Pasak jo, dabartinė valdžia turi rūpintis, kad vilniečiai neliktų atpirkimo ožiais. Tuo tarpu socialdemokratų frakcija išplatino pareiškimą, kuriame ragina ankstesniąją Konservatorių ir Liberalų vyriausybę ir buvusį Energetikos ministrą A.Sekmoką prisiimti atsakomybę už tai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.