A.Butkevičius: su „Statoil“ tikimasi susiderėti dėl pigesnių SGD

Anot jo, derybų pabaigos tikimasi „po Trijų Karalių“. 

Bendrovė „Litgas“ veda derybas su bendrove „Statoil“.<br>V.Balkūno nuotr.
Bendrovė „Litgas“ veda derybas su bendrove „Statoil“.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2016, 11:01 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 11:24 PM

„Bendrovė „Litgas“ veda derybas su bendrove „Statoil“ ir tikimės, kad ši sutartis bus pasirašyta artimiausiu metu, ir tikimės, kad Kainų komisija peržiūrės dar kartą dujų kainas ir jos bus mažesnės“, – pirmadienį metinėje spaudos konferencijoje sakė Algirdas Butkevičius. 

Anot jo, derybų pabaigos tikimasi „po Trijų Karalių“. 

„Mes tikimės artimiausiu metu, mes tikėjomės, kad iki Naujų metų pavyks suderinti ir pasirašyti. Artimiausiu metu, jau po Trijų Karalių“, – sakė A.Butkevičius. 

Nenorėdamas pakenkti deryboms, jis gruodį neatskleidė, ar „Statoil“ linkusi keisti dujų prekybos sutarties sąlygas. 

„Lietuvos energijos“ vadovas Dalius Misiūnas anksčiau BNS sakė, kad „Litgas“ ir „Statoil“ derybų dėl SGD pirkimo sąlygų pakeitimo rezultatai turėtų paaiškėti iki gruodžio pabaigos. 

„Litgas“ ir „ Statoil“ 2014 metais pasirašė penkerių metų sutartį dėl 2,7 mlrd. kubų SGD dujų tiekimo. Lietuvoje mažėjant dujų vartojimui, neoficialiomis BNS žiniomis, deramasi dėl sutarties pratęsimo dar 5 metams, numatant mažesnį metinį dujų kiekį (dabar jis yra 540 mln. kubų) bei mažesnę jų kainą. 

Pagal dabartinę sutartį, dujų kaina priklauso nuo Didžiosios Britanijos dujų indekso ir koreliuoja su dujų kainomis Europos Sąjungoje. Skaičiuota, kad preliminari penkerių metų sutarties vertė – 724-868 mln. eurų. 

Pasirašius sutarties pakeitimus, sumažės bendri „Klaipėdos naftos“ valdomo SGD terminalo išlaikymo kaštai, todėl tai įgalins sumažinti ir dujas vartojančių šilumos bei elektros gamybos įmonių, Jonavos trąšų gamyklos „Achema“ bei kitų bendrovių, kurios dalijasi šiuos kaštus, naštą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.