Naftos kainos smunka vis žemiau – jau pasiekė antirekordą

Ketvirtadienį naftos kainos sumenko iki 33,62 JAV dolerio už barelį – daugiausiai įtakos tam turėjo padidėjusios atsargos JAV ir nusilpusi Kinijos nacionalinė valiuta. „Brent“ markės žaliavinė nafta atpigo 4,7 proc., o JAV išgaunama WTI – 3,9 proc. Apie tai praneša BBC.

Didžiulis pasiūlos perteklius ir beveik rekordą siekiančios gavybos apimtys ir toliau smukdo naftos kainas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Didžiulis pasiūlos perteklius ir beveik rekordą siekiančios gavybos apimtys ir toliau smukdo naftos kainas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2016, 10:39 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 5:49 PM

WTI rūšies naftai tokia kaina tampa žemiausia nuo 32,40 JAV dolerio už barelį, kurie buvo registruoti 2008 metų gruodį, finansų krizės metu. Savo ruožtu, „Brent“ markei toks nuosmukis tampa rimčiausiu per pastaruosius 11 metų – paskutinį kartą tokia žema šios rūšies kaina buvo registruota 2004 metų balandį.

Didžiulis pasiūlos perteklius ir beveik rekordą siekiančios gavybos apimtys ir toliau smukdo naftos kainas – jos šiuo metu prarado jau 70 proc. savo vertės, palyginti su kainomis nuosmukio pradžioje, 2014-ųjų birželį.

Didžiulės naftos atsargos rodo, kad, net jeigu šiemet smuktų gavybos apimtys JAV, sunaudoti visas sukauptas „juodojo aukso“ atsargas prireiktų kelių mėnesių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.