Lietuvos SGD terminalas patenkintų Baltijos šalių dujų paklausą

Suskystintų gamtinių dujų (SGD)

Lietuva planuoja ateityje išpirkti SGD terminalą, kurį yra išsinuomojusi dešimčiai metų, teigė ministras.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuva planuoja ateityje išpirkti SGD terminalą, kurį yra išsinuomojusi dešimčiai metų, teigė ministras.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-11 12:58, atnaujinta 2017-06-11 10:59

Ministras sako, kad mažėjant dujų paklausai Baltijos šalyse, akivaizdu, jog Lietuva gamtinėmis dujomis galėtų aprūpinti visas Baltijos šalis. Jo teigimu, Estija pati turi nuspręsti, ar statyti SGD terminalą.

„Tačiau dabar mes stengiamės liberalizuoti dujų rinką nuo Lietuvos iki Estijos. Galutinius pakeitimus įgyvendina Latvija. Kai bus užbaigti „Balticconnector“ ir Lietuvos ir Lenkijos dujų jungtis (GIPL), atsiras gana didelė dujų rinka“, – interviu estų verslo dienraščiui „Aripaev“ sakė Lietuvos energetikos ministras.

Lietuva planuoja ateityje išpirkti SGD terminalą, kurį yra išsinuomojusi dešimčiai metų, teigė ministras. Anot jo, siekiama, kad terminalas 30–40 metų užtikrintų geresnę kainą ir regiono energetinį saugumą.

R. Masiulis praėjusią savaitę Taline su Estijos ekonomikos reikalų ir infrastruktūros ministru Kristenu Micha aptarė ir naujos atominės elektrinės Visagine statybos klausimą. Elektrinei pastatyti būtinas vyriausybių finansavimas, todėl ministrai sugrįš prie šio klausimo po metų, pažymėjo jis.

„Kai projektas buvo pradėtas, rinkos kaina buvo palankesnė atominei energijai. Mūsų skaičiavimais, energijos gamyba Visagine kainuotų 50 eurų už megavatvalandę. Estijoje elektros energijos rinkos kaina yra 35 eurai už megavatvalandę, Lietuvoje ji pernai sudarė maždaug 50 eurų ir šiuo metu mažėja. Tačiau atominės elektrinės statomos 60 metų, o ne sprendžiant pagal rinkos kainas konkrečią akimirką“, – pridūrė R.Masiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.