Naftos kaina smuko žemiau 30 JAV dolerių už barelį

Naftos kainos tarptautinėse

Toks nuosmukis matomas pirmą kartą nuo pat 2004 metų balandžio.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Toks nuosmukis matomas pirmą kartą nuo pat 2004 metų balandžio.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2016, 10:23 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 4:02 AM

Brent“ markės žaliavinės naftos kaina buvo smukusi iki 29,96 JAV dolerio, tačiau vėliau vėl pašoko iki 30,22 JAV dolerio. Beje, per pastaruosius 15 mėnesių naftos kainos iš viso sumenko 70-čia proc.

Kiek anksčiau Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas įspėjo, kad krintančios naftos kainos gali priversti šalies pareigūnus peržiūrėti 2016 metų biudžetą. Jis nurodė, kad Rusija turi būti pasiruošusi „blogiausiam galimam“ ekonominiam scenarijui, jeigu kainos kris ir toliau. Iš naftos ir dujų gavybos srities generuojamos mokestinės pajamos sudaro maždaug pusę visų Rusijos vyriausybės gaunamų lėšų.

Praėjusių metų spalį patvirtintas 2016 metų federalinis Rusijos biudžetas buvo sudarytas skaičiuojant, kad naftos barelio kaina sieks 50 JAV dolerių, tačiau vėliau prezidentas Vladimiras Putinas tokius duomenis pavadino „nerealistiškais“.

Šalies finansų ministras Antonas Siluanovas teigia, kad Rusijos biudžeto balansas galėtų būti pasiektas tik naftos kainai pakilus iki 82 JAV dolerių už barelį. Jis nurodo, kad 2016-ųjų biudžetas turėtų būti peržiūrėtas numatant, kad naftos barelio kaina sieks 40 JAV dolerių. „Mūsų tikslas – priderinti biudžetą prie naujosios realybės“, – kalbėjo A. Siluanovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.