Prognozė: netrukus benzinas kainuos pigiau nei vanduo

Naftos kaina bus tokia žema, kad ją bus galima lyginti su vandeniu. Ketvirtadienį skelbiama, kad nafta netrukus kainuos brangiau nei tam tikros rūšies vanduo.   

„Standard Chartered“ trečiadienį paskelbė, kad naftos kainos nenustos kristi iki tol, kol „naftos rinkos fondų vadybininkai nepripažins, kad viskas nuėjo per daug toli.“<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Standard Chartered“ trečiadienį paskelbė, kad naftos kainos nenustos kristi iki tol, kol „naftos rinkos fondų vadybininkai nepripažins, kad viskas nuėjo per daug toli.“<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2016, 3:46 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 3:22 AM

„Praėjusią savaitę tyrimai parodė, kad paskutiniais metais didmeninė naftos kaina sumažėjo ketvirtadaliu, kai tuo tarpu paskelbti kompanijų pelnai ženkliai išaugo“, – skelbia žurnalistas Graeme Patonas leidinyje „The Times“. – Nuo gruodžio nafta atpigo 30 proc., arba iki 43,26 dolerio už barelį iki pirmadienį užfiksuotos 30,06 dolerio sumos – pačios mažiausios per paskutiniuosius 12 metų. Kainų kritimo priežastis – silpna paklausa ir perprodukcija“.

„Tokie bankai, kaip „Standard Chartered“, „Goldman Sachs“, „RBS“ ir „Morgan Stanley“, sumažino savo naftos prognozes nuo 2016 metų iki vos 10 dolerių už barelį – tai pats žemiausias rodiklis daugiau nei per 18 metų“, – rašoma straipsnyje.

„Laisvam naftos kainų kritimui kol kas nematyti galo, taigi automobilininkai 2016 metais gali tikėtis iš tiesų labai mažų kuro kainų, – teigė kompanijos „RAC“ atstovas spaudai Simonas Williamsas. – Barjero „svaras už litrą“ peržengimas ir už benziną, ir už dyzelinį kurą akivaizdžiai tapo džiaugsmingu įvykiu, vienok mūsų, panašu, laukia šis tas daugiau. Gali būti, kad mes sulauksime keistų laikų, kai litras kuro kainuos pigiau už butelį tam tikros rūšies vandens.“

„Standard Chartered“ trečiadienį paskelbė, kad naftos kainos nenustos kristi iki tol, kol „naftos rinkos fondų vadybininkai nepripažins, kad viskas nuėjo per daug toli.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.