Smunkant naftos kainoms, nerimaujama dėl Irano atsargų

Penktadienį Azijos rinkose

Investuotojų nuotaikos blogėja, nes tarptautinės sankcijos Teheranui atšauktos gali būti jau šį savaitgalį, o tai sukels eksportuojamos šalies naftos antplūdį rinkose.<br>123rf nuotr.
Investuotojų nuotaikos blogėja, nes tarptautinės sankcijos Teheranui atšauktos gali būti jau šį savaitgalį, o tai sukels eksportuojamos šalies naftos antplūdį rinkose.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2016, 9:06 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 2:23 AM

Brent“ markės naftos ateities sandorių kainos, nors ir smuko nuo ketvirtadienį matytos ribos, vis dėlto siekė kiek daugiau nei 30 JAV dolerių už barelį.

Investuotojų nuotaikos blogėja, nes tarptautinės sankcijos Teheranui atšauktos gali būti jau šį savaitgalį, o tai sukels eksportuojamos šalies naftos antplūdį rinkose. Vasario mėnesio „Brent“ markės naftos ateities sandorių Londono ICE biržoje kainos po ketvirtadienio sesijos smuko nuo 30,88 iki 30,64 JAV dolerio už barelį, o Niujorko biržoje JAV išgaunamos naftos kainos krito 0,52 JAV dolerio – iki 30,68 JAV dolerio.

„Įtariame, kad ir toliau gali susidaryti neigiamas poveikis, sukelsiantis kainų nuosmukį“, – teigia „ANZ Bank“ analitikas Danielis Hainas (Daniel Hynes).

Banko ataskaitoje primenama, kad Irano naftos ministras Bidžanas Namdaras Zanganė (Bijan Namdar Zanganeh) pažadėjo per kelias savaites po sankcijų atšaukimo didinti naftos gavybos apimtis 0,5 mln. barelių per dieną. Taip pat gavybos mastas būtų didinamas dar praėjus šešiems mėnesiams po sankcijų atšaukimo.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.