Vilniaus šilumininkai su kainų komisija ginčysis teisme

Vilniaus šilumos tinklai kartu su Vilniaus miesto savivaldybe pateikė skundą Vilniaus apygardos administraciniam teismui. Jam šilumininkai apskundė Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) nutarimą, kuriuo buvo pritarta bendrovės „Vilniaus energija“ investicijoms į sistemos įrengimą, skirtą šilumos apskaitos prietaisų rodmenims nuskaityti nuotoliniu būdu. Tokiu būdu įmokos už įrangą atsidūrė šilumos tarife.

Daugiau nuotraukų (0)

Lrytas.lt

Jan 19, 2016, 12:08 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 6:03 PM

Jei šis VKEKK nutarimas nebus panaikintas, sostinės šilumos vartotojams kiekviena kilovatvalandė vidutiniškai pabrangs 0,031 euro. VKEKK Šilumos ir vandens departamento Šilumos skyriaus specialistai įvertino minėtą investiciją ir rekomendavo nuotolinio duomenų nuskaitymo sistemos išlaidų netraukti į šilumos mokesčio tarifą.

Tačiau pati VKEKK specialistų išvadų nepaisė ir 2015 m. gruodžio 17 d. posėdyje pritarė šioms investicijoms.

„Minėtų investicijų suderinimas su VKEKK nepagrįstai didintų šilumos kainas vartotojams. Manome, kad šios įmonės „Vilniaus energija“ investicijos neatitinka nustatytų derinimo kriterijų ir VKEKK neturėjo jų derinti“, – sakė bendrovės „Vilniaus šilumos tinklai“ direktorius Mantas Burokas.

Jis viliasi, kad teismas įsigilins į argumentus ir vartotojai neturės mokėti už neatsiperkančias ir iš esmės nebūtinas apskaitos prietaisų nuotolinio duomenų nuskaitymo sistemas.

Teismui pateiktame skunde nurodoma, kad VKEKK priimtame nutarime buvo subjektyviai įvertinti turimi duomenys ir nepateiktas teisės aktus atitinkantis sprendimo pagrindimas, o tai pažeidžia Energetikos įstatymo nuostatas.

Tai jau ne pirmas įmonės „Vilniaus energija“ bandymas į šilumos tarifą įtraukti šilumos punktuose sumontuotų „Rubisafe“ šilumos apskaitos rodmenų nuotolinio duomenų nuskaitymo prietaisų kainą – 4,5 mln. eurų. Teikimas derinti šias investicijas VKEKK jau buvo svarstytas 2013 ir 2014 metais, tačiau tuomet jis buvo atmestas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.