OPEC vadovas: naftos perteklių reikia mažinti visiems kartu

Naftą eksportuojančių šalių

A. al Badri: OPEC pernai padidino gavybą, bet perteklius atsirado daugiausia OPEC nepriklausančių šalių sąskaita.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A. al Badri: OPEC pernai padidino gavybą, bet perteklius atsirado daugiausia OPEC nepriklausančių šalių sąskaita.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2016, 1:29 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 6:13 AM

„Rinka turėtų susirūpinti pertekliaus problema. Kaip rodo ankstesni pavyzdžiai, kai perteklius pradeda mažėti, kainos ima augti, – sakė OPEC generalinis sekretorius Abdula al Badri. – Atsižvelgiant į situaciją, tokį reiškinį reikia vertinti kaip problemą, kurią šalys, priklausančios OPEC ir jai nepriklausančios, turėtų spręsti drauge. Taip, OPEC pernai padidino gavybą, bet perteklius atsirado daugiausia OPEC nepriklausančių šalių sąskaita“.

A. al Badri pridūrė, kad kai kurios investicijos neįmanomos esant dabartinėms kainoms, tačiau išsakė viltį, kad paklausos ir pasiūlos balansas šiais metais ims keistis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.