Neliko sankcijų, ir Iranas jau planuoja tiekti dujas Europai

Iranas planuoja jau po dvejų

Iranas turi didžiausias pasaulyje gamtinių dujų atsargas, tačiau šaliai trūksta būtinos eksportui infrastruktūros.<br>AP nuotr.
Iranas turi didžiausias pasaulyje gamtinių dujų atsargas, tačiau šaliai trūksta būtinos eksportui infrastruktūros.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2016, 3:56 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 1:40 AM

Leidinys nurodo, kad Iranas turi didžiausias pasaulyje gamtinių dujų atsargas, tačiau šaliai trūksta būtinos eksportui infrastruktūros. Tiesa, Teheranas jau turi kelis problemos sprendimo variantus.

Bendrovės „National Iranian Gas“ vadovas Alireza Kameli pranešė, kad vienas iš planuojamų projektų – atnaujinami „Iran LNG“ statybų darbai. Tai gamtinių dujų skystinimo terminalas, kurio 40 proc. buvo pastatyta iki 2012-aisiais sugriežtinant Iranui tarptautines sankcijas.

Dar vienas variantas: dujotiekio Persijos įlankos dugno statybos iki Omano, turinčio dujų tiekimo į Europą infrastruktūrą. A.Kameli nurodo, kad Omanas sutiko dujotiekį nutiesti per dvejus metus.

Be to, Teheranas derasi su keliomis Europos įmonėmis (pavyzdžiui, „Golar LNG“) dėl jūrinių dujų skystinimo terminalų statybų. A.Kameli pareiškė, kad šio projekto realizacijai prireiks mažiau kaip dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.