„Klaipėdos nafta“ priėmė ilgiausią istorijoje tanklaivį

Prie „Klaipėdos naftos“ antrosios krantinės buvo prišvartuotas beveik 281 m ilgio tanklaivis „HRVATSKA“. Bendrovės veiklos istorijoje tai ilgiausias tanklaivis, į jį kraunamas mazutas.

Atsižvelgiant į Klaipėdos uosto įplaukos kanalo gylį ir leistiną grimzlę prie krantinių, į laivą planuojama perkrauti apie 100 tūkst. tonų mazuto.<br>E.Petkutės nuotr.
Atsižvelgiant į Klaipėdos uosto įplaukos kanalo gylį ir leistiną grimzlę prie krantinių, į laivą planuojama perkrauti apie 100 tūkst. tonų mazuto.<br>E.Petkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2016, 8:39 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 12:53 AM

Iki šiol ilgiausio tanklaivio, kada nors prišvartuoto prie „Klaipėdos naftos“ krantinių, ilgis siekė 275 m – tai „HS Alcina“, atplaukęs 2014 m.

Tanklaivis „HRVATSKA“ plaukioja su Kroatijos vėliava, tikslus jo ilgis – 280,89 m. Laivo talpyklose gali būti gabenama 166 tūkst. tonų naftos produktų. Atsižvelgiant į Klaipėdos uosto įplaukos kanalo gylį ir leistiną grimzlę prie krantinių, į laivą planuojama perkrauti apie 100 tūkst. tonų mazuto.

„Metų pradžią ženklina naujas rekordas, kuris rodo, jog gebame priimti didelių gabaritų tanklaivius, o tai įgalina mūsų klientus planuoti efektyvesnę krovinio logistiką. Žvelgiant į perspektyvą, esame optimistiški dėl Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos suplanuotų uosto krantinių rekonstrukcijų bei akvatorijos gilinimo darbų. Mums tai būtų didelė paspirtis didinant naftos produktų krovos galimybes ir įgyjant konkurencinį kokybinį pranašumą tarp kitų Baltijos uostų terminalų“, – sako Mantas Bartuška, „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius.

Mazutas – vienas iš pagrindinių „Klaipėdos naftos“ terminaluose perkraunamų naftos produktų.

Valstybei priklauso 72,32 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.