Koncernui „Gazprom“ – 759 mln. eurų ieškinys

Rusijos koncerno „Gazprom“ rangovė – Italijos bendrovė „Saipem“ – pareikalavo sumokėti 759 mln. eurų už tai, kad šis nutraukė „Pietų srauto“ tiesimą Juodosios jūros dugnu. Dujotiekis turėjo aplenkti Ukrainą,informuoja RBK su nuoroda į medžiagą italų bendrovės investuotojams.

Šis skundas gali būti prijungtas prie bendro ieškinio dėl nuostolių ir netesybų už sutarties nutraukimą išieškojimo iš „Gazprom“ dukterinės struktūros „South Stream Transport“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Šis skundas gali būti prijungtas prie bendro ieškinio dėl nuostolių ir netesybų už sutarties nutraukimą išieškojimo iš „Gazprom“ dukterinės struktūros „South Stream Transport“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2016, 8:03 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 4:05 PM

Manoma, kad šis skundas gali būti prijungtas prie bendro ieškinio dėl nuostolių ir netesybų už sutarties nutraukimą išieškojimo iš „Gazprom“ dukterinės struktūros „South Stream Transport“. Bendra patirtos žalos suma kol kas paskaičiuota ne visa.

Kaip matyti iš „Saipem“ medžiagos, „Gazprom“ dukterinė įmonė gavo pranešimą apie rengiamą arbitražo procesą dar gruodžio 15 dieną. Iš Rusijos pusės portalui patikslino, kad „South Stream Transport“ bandė susitarti dėl ginčo taikaus sureguliavimo, bet rangovė iš Italijos nusprendė bylinėtis. Komentuoti teismo proceso detales šaltinis atsisakė.

„Saipem“ buvo pasirinkta „Pietų srauto“ povandeninės dalies pirmosios linijos statybos generaline rangove 2014 metų kovą. Dujotiekio, tiesiamo iš Rusijos į Bulgariją, vamzdžiai turėjo būti pakloti ant Juodosios jūros dugno. Sutarties kaina tada buvo vertinama 2 mlrd.eurų.

Netrukus „Saipem“ drauge su Šveicarijos kompanija „Allseas Group“ pasirašė sutartį antrajai dujotiekio linijai statyti. Sutarties kaina nebuvo paviešinta. Tačiau 2014 metų gruodį projektas buvo oficialiai nutrauktas dėl Europos Sąjungos pretenzijų. Ji tvirtino, kad „Pietų srautas“ neatitinka Trečiojo energetikos paketo normų.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.