Venesuela įvardijo šalis, sutinkančias derėtis dėl naftos kainų

Rusija, Omanas ir dar šešios

Maduro pareiškė, kad OPEC narės bei karteliui nepriklausančios gavėjos jau greitai turi susitarti dėl naftos kainų stabilizacijos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Maduro pareiškė, kad OPEC narės bei karteliui nepriklausančios gavėjos jau greitai turi susitarti dėl naftos kainų stabilizacijos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2016, 10:36 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 7:10 AM

Jeigu derybos bus surengtos, jose dalyvauti, be karteliui nepriklausančių Rusijos ir Omano, pasirengusios taip pat ir tokios šalys kaip Irakas, Alžyras, Nigerija, Ekvadoras, Iranas ir Venesuela. Jų susitikimo tikslas – susitarti dėl naftos gavybos, nurodo Karakaso pareigūnai ir primena, kad dabartinės kainos destabilizuoja rinkas.

Venesuelos naftos ministras E. del Pinas sausio pabaigoje išvyko į darbo kelionę po naftą išgaunančias šalis. Vasario 1 d. jis Maskvoje susitiko su Rusijos energetikos ministru Aleksandru Novaku, šalies naftos bendrovių atstovais. Ministras taip pat planavo vizitą į Katarą, Iraną, Iraką ir Saudo Arabiją.

Dar sausio 31 d. Venesuelos lyderis Nicolas Maduro pareiškė, kad OPEC narės bei karteliui nepriklausančios gavėjos jau greitai turi susitarti dėl naftos kainų stabilizacijos.

„Tiesa, pasakyti „jau artėja prie susitarimo“ dar nereiškia, kad susitarimas jau pasiektas“, – pabrėžia Venesuelos prezidentas. Anot jo, rinkas stabilizuotų net ir nedidelis kainų augimas, taip pat galintis užtikrinti ir tolesnį kuro kainų augimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.