Po Irano komentarų naftos kainos auga

Naftos kainos trečiadienį

Naftos kainas palaiko Irano naftos pramonės ministro pareiškimas, esą jo šalis pasirengusi deryboms su Saudo Arabija dėl susiklosčiusios situacijos pasaulinėje naftos rinkoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Naftos kainas palaiko Irano naftos pramonės ministro pareiškimas, esą jo šalis pasirengusi deryboms su Saudo Arabija dėl susiklosčiusios situacijos pasaulinėje naftos rinkoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2016, 9:03 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 3:42 PM

Brentnafta per trečiadienio dienos prekybą pabrango 0,54 JAV dolerio, iki 30,86 dolerio už barelį, o šviesiosios JAV naftos WTI ateities sandorių kaina pakilo 0,50 JAV dolerio, iki 28,44 dolerio. Antradienį „Brent“ nafta atpigo 7,8 proc., o WTI nafta – 5,9 procento.

Naftos kainas palaiko Irano naftos pramonės ministro pareiškimas, esą jo šalis pasirengusi deryboms su Saudo Arabija dėl susiklosčiusios situacijos pasaulinėje naftos rinkoje.

Tarptautinės energetikos agentūros (IEA) teigimu, naftos perteklius pasaulinėje rinkoje išliks per visus 2016 metus, nes gavyba JAV mažėja iš lėto, be to, mažai tikėtina, kad Naftą eksportuojančių šalių organizacija (OPEC) susitars su kitais naftos gamintojais dėl gavybos sumažinimo.

Agentūra sumažino pasaulinio naftos vartojimo prieaugio prognozę šiais metais, palyginti su rekordiniu prieaugiu 2015 metais, o prekiautojos „Vitol“ apskaičiavimais, paklausos augimas šiemet, lyginant su 2015 metais, sulėtės beveik du kartus, iki 0,8-1,0 mln. barelių per parą.

JAV naftos atsargos per praėjusią savaitę padidėjo 2,4 mln. barelių, rodo Amerikos naftos instituto (API) duomenys, analitikai prognozavo 3,6 mln. barelių prieaugį.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.