Ar kaimynai trukdys elektros tinklų prijungimui prie Europos?

Lietuvos elektros perdavimo sistemos

Pasak D.Virbicko, Baltijos valstybių elektros sistemų prijungimas prie Europos tėra laiko klausimas, realiai tai gali įvykti 2025 metais,<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pasak D.Virbicko, Baltijos valstybių elektros sistemų prijungimas prie Europos tėra laiko klausimas, realiai tai gali įvykti 2025 metais,<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2016, 9:30 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 12:28 PM

Pasak D.Virbicko, Baltijos valstybių elektros sistemų prijungimas prie Europos tėra laiko klausimas, realiai tai gali įvykti 2025 metais, penktadienį rašo „Lietuvos žinios“.

D.Virbicko teigimu, priešiškumo iš Lenkijos elektros perdavimo sistemos operatoriaus Baltijos šalių sinchronizacijos projektui nejaučiama. Anot jo, Lenkijos atstovai tik kelia techninius klausimus, o tai yra įprasta, mat panašiai bendrauta ir plėtojant „LitPol Link“ jungties pirmąją dalį.

Energetikos ministras Rokas Masiulis anksčiau yra teigęs, kad derybas su Rusija ir Baltarusija dėl Estijos, Latvijos ir Lietuvos pasitraukimo iš vadinamojo BRELL elektros žiedo ir energetikos sistemos sinchronizavimo su žemynine Europa trys Baltijos valstybės pradės tik tada, kai kartu su Lenkija ir Europos Komisija apsispręs dėl techninių projekto sąlygų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.