Rusija jau antrąkart šįmet priversta didinti akcizus degalams

Rusija priversta vėl didinti mokesčius degalams, nes šalies biudžete katastrofiškai trūksta pajamų. Rusijos Dūma penktadienį pritarė, kad nuo balandžio 1 dienos būtų padidintas akcizas benzinui ir dyzelinui, rašo „Interfaks“.

Degalinėse skaičiai šiais metais didėja nuosekliai.<br>„Reuters“ nuotr.
Degalinėse skaičiai šiais metais didėja nuosekliai.<br>„Reuters“ nuotr.
Rusijoje degalai brangsta kas mėnesį, nes auga ir mokesčiai.<br>„Reuters“ nuotr.
Rusijoje degalai brangsta kas mėnesį, nes auga ir mokesčiai.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 26, 2016, 2:28 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 10:31 AM

Tai jau antras kartas šiais metais, kai Rusijos valdžia kelia mokesčius degalams. Nuo sausio 1-osios taip pat buvo padidintas akcizas. Tad nuo Naujųjų mokesčiai benzinui išaugo 36,1 proc., dyzelinui – 20,3 proc.

Akcizas benzinui nuo balandžio didėja nuo 7,53 iki 10,13 tūkstančių rublių už toną. Dyzelinui akcizas didėja nuo 4,15 iki 5,29 tūkstančių rublių už toną.

„Šios priemonės yra priverstinės. Papildomas akcizų padidinimas – vienas iš sprendimų siekiant padidinti pajamas į biudžetą“, – pareiškė Finansų viceministras Jurijus Zubarevas.

Finansų ministerija skaičiuoja, kad benzinas dėl to pabrangs 6,5-7 procentais, o iš viso tikimasi papildomai gauti 89,3 milijardus rublių. Litras benzino turėtų brangti 2,36 rublio. Rusijos vyriausybė spaudžiama žadėti kompensacijas kai kurioms visuomenės grupėms, jei degalų brangimas jas neigiamai paveiks.

Rusijos valdžia neslepia, kad akcizus priversta didinti dėl smarkiai nukritusių naftos kainų. Pajamos iš naftos ir dujų gavybos sudaro trečdalį Rusijos biudžeto, tad smukusios kainos smogė valstybės iždui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?