Elektros rinkoje mažėjo pigesnės elektros pasiūla

Praėjusią savaitę, vasario 29-kovo 6 d., vidutinė elektros kaina „Nord Pool“ biržos Lietuvos prekybos zonoje buvo 29 EUR/MWh. Palyginti su ankstesne savaite, kaina augo beveik 7 proc., o palyginti praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, kaina buvo mažesnė dešimtadaliu. Kainos Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje išliko vienodos.

Elektros rinkos kaina Baltijos šalyse augo dėl smukusios pigesnės elektros pasiūlos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Elektros rinkos kaina Baltijos šalyse augo dėl smukusios pigesnės elektros pasiūlos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2016, 11:13 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 9:09 AM

Baltijos šalys praėjusią savaitę importavo beveik pusę suvartotos elektros, o Lietuva – 81 proc. suvartotos elektros. Trys ketvirtadaliai elektros į Lietuvą importuota iš Švedijos, Latvijos, Estijos ir Suomijos, likusi dalis – iš trečiųjų šalių.

Elektros rinkos kaina Baltijos šalyse augo dėl smukusios pigesnės elektros pasiūlos. Lietuvoje ir Estijoje 40 proc. mažiau gamino vėjo elektrinės, o Latvijoje – 7 proc. mažiau hidroelektrinės. Sumažėjusią atsinaujinančių šaltinių gamybą keitė Latvijos ir Estijos šiluminės elektrinės.

Praėjusią savaitę vidutinė „Nord Pool“ sistemos kaina pakilo beveik 8 proc. iki 22,7 EUR/MWh.

Tarptautinių Latvijos–Estijos elektros jungčių pralaidumas vasario 29-kovo 6 d. vidutiniškai buvo išnaudojamas 66 proc., Lietuvos–Latvijos – 33 proc., Lietuvos-Švedijos – 87 proc., Lietuvos–Baltarusijos – 7 proc., Lietuvos-Lenkijos – 79 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.