„Statoil“ iškabos dar lieka, bet jų šeimininkė jau „Circle K“

Degalinių tinklą Lietuvoje valdanti bendrovė „Statoil Fuel & Retail Lietuva“ jau baigia pasisiūti naują drabužį. Nuo balandžio teks pamiršti senąjį juridinį jos pavadinimą – bendrovė taps „Circle K Lietuva“.

„Statoil“ prekės ženklas degalinėse dar išliks gerus metus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Statoil“ prekės ženklas degalinėse dar išliks gerus metus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-11 11:52, atnaujinta 2017-06-02 01:26

Šiuo žingsniu Lietuvos padalinys ruošiasi visoje Europoje prasidėjusiame „Statoil“ degalinių prekės ženklo keitimo į „Circle K“ procesui. Tiesa, iškabų degalinėse pasikeitimo dar teks palaukti – bent artimiausius metus jas ir toliau žymės „Statoil“ pavadinimas.

Šiuo metu bendrovei „Statoil Fuel & Retail Lietuva“ priklauso 78 degalinės (65 visapusio aptarnavimo „Statoil“ degalines ir 13 automatinių „Statoil 1-2-3“ degalinių) bei viena „Statoil“ patogaus apsipirkimo parduotuvė Vilniuje, Gedimino prospekte.

Pirmiausia keičia įmonių pavadinimą

„Įmonės pavadinimo keitimas yra pirmasis formalumas, kuris vykdomas panašiu metu daugelyje „Statoil“ rinkų ir taip ruošiamasi Europos mastu suplanuotam pasaulinio „Circle K“ prekės ženklo įvedimui.

Tiesa, Lietuvoje kol kas keičiasi tik įmonės juridinis pavadinimas ir su juo susiję formalumai, o viešas platesnis „Statoil“ virsmas „Circle K“ įvyks anksčiausiai 2017 metų antrojoje pusėje“, – teigė „Statoil Fuel & Retail Lietuva“ generalinis direktorius Skirmantas Mačiukas.

Pasak jo, įmonės kodas, sutartys, sąlygos ir terminai, lojalumo schemos, „Statoil“ kortelės išlieka tos pačios, taip pat ir darbuotojai, kurie ir toliau su „Statoil“ tinklui būdinga aukšta aptarnavimo kokybe siūlys klientams tokias pat kokybiškas paslaugas ir produktus.

Nuo balandžio 1 d. „Circle K“ pavadinimą bendrovės klientai matys tik dalyje bendrovės dokumentų, pavyzdžiui sąskaitose, oficialiuose raštuose ar panašiai, taip pat palaipsniui bus įvedamas į viešą komunikaciją.

Bus pervadintos ir degalinės

Europoje „Statoil“ degalines valdanti pasaulinė mažmeninės prekybos bendrovė „Couche-Tard“ praėjusių metų rugsėjį pranešė suvienodinsianti jos valdomų degalinių ir parduotuvių tinklų pavadinimus ir plėtosianti vieną pasaulinį prekės ženklą „Circle K“.

Šiuo žingsniu bendrovė siekia sukurti vieningą, dar stipresnį pasaulinį prekės ženklą ir paruošti platformą tolimesniam bendrovės augimui Europos bei kituose regionuose.

Atnaujintas „Circle K“ prekės ženklas pakeis dabartinius „Couche-Tard“ priklausančius „Circle K“, „Statoil“, „Mac“ bei „Kangaroo Express“ prekės ženklus, naudojamus JAV, Kanadoje, Europos bei Azijos valstybėse.

„Circle K“ daugybei vartotojų visame pasaulyje jau yra pažįstamas – tai didžiausias ir labiausiai pasaulyje paplitęs „Couche-Tard“ valdomas prekės ženklas, naudojamas 15 tūkst. mažmeninės prekybos taškų ir degalinių tinkle, o jame dirba daugiau nei 100 tūkst. darbuotojų, kasdien aptarnaujančių milijonus klientų.

„Statoil Fuel & Retail Lietuva“ yra viena iš mažmeninės prekybos naftos produktais lyderių Lietuvoje, valdanti 78 degalinių tinklą: 65 visapusio aptarnavimo „Statoil“ degalines ir 13 automatinių „Statoil 1-2-3“ degalinių, taip pat vieną „Statoil“ patogaus apsipirkimo parduotuvę Vilniuje.

Įsigijo tinklą

Kanadietis, parduotuvių tinklo  “Couche-Tard“ savininkas  Alainas  Bouchardas prieš ketverius metus įsigijo „Statoil“ degalų prekybos verslą. Pernai jis paskelbė, kad „Statoil“ degalinių vardui Europoje dienos suskaičiuotos.

Ir Lietuvoje, ir kitose šalyse esančios degalinės turės naują – „Circle K“ vardą. Europoje šis pavadinimas mažai kam težinomas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.