Dvi valstybinės įmonės užsimojo statyti SGD bunkeriavimo laivus

Skirtingais keliais

„Klaipėdos naftos“ vadovas Mantas Bartuška sakė, kad tarp „Litgas“ ir „Klaipėdos naftos“ dėl smulkios apimties SGD veiklos trinties nėra.<br>B.Beinoravičiaus nuotr.
„Klaipėdos naftos“ vadovas Mantas Bartuška sakė, kad tarp „Litgas“ ir „Klaipėdos naftos“ dėl smulkios apimties SGD veiklos trinties nėra.<br>B.Beinoravičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2016, 8:09 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 7:32 PM

Dvi valstybinės įmonės – „Klaipėdos nafta“ ir „Litgas“ – siekia su partneriais statyti ir nuomotis mažos apimties suskystintų gamtinių dujų laivus – įmonės tai daro iš skirtingų paskatų, tačiau rezultatas, jei abiejų planai bus įgyvendinti, yra tas pats – du suskystintų dujų bunkeriavimo laivai Baltijos jūroje.

„Klaipėdos naftos“ vadovas Mantas Bartuška „Verslo žinioms“ sakė, kad tarp „Litgas“ ir „Klaipėdos naftos“ dėl smulkios apimties SGD veiklos trinties nėra. Įmonė į „molekulių verslą“ eiti neketina, o į dujų transportavimo laivą žiūri kaip į savo infrastruktūros elementą. Todėl konkurencijos su „Litgas“ bendrovė neįžvelgia.

„Lietuvos energijos“ valdybos narys Dominykas Tučkus tikina, kad abi Lietuvos bendrovės turi vieną tikslą, bet taip pat pabrėžia, kad su kitais rinkos dalyviais „Lietuvos energijos“ bendrovė konkuruoti yra pasiruošusi: „Mūsų visų tikslas yra kaip įmanoma labiau apkrauti terminalą papildomomis veiklomis ir jį maksimaliai išnaudoti. Šiuo metu su „Statoil“ esame suderinę akcininkų sutartį ir vykdome formalias procedūras, į kurias gilintis negaliu. Tačiau esame pasiruošę konkuruoti rinkoje lygiomis sąlygomis su kitais rinkos dalyviais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.