Austrams link „Lukoil“ degalinių tinklo – jau trumpesnis kelias

Speciali Vyriausybės komisija,

„Lukoil“ Lietuvoje valdomą degalinių tinklą perims Austrijos įmonė.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
„Lukoil“ Lietuvoje valdomą degalinių tinklą perims Austrijos įmonė.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt

Apr 1, 2016, 1:08 PM, atnaujinta May 30, 2017, 9:15 PM

„Komisija gavo advokatų kontoros, kuri atstovauja pirkėjui – Austrijos įmonei – prašymą. Mes kreipėmės į institucijas, prašydami informacijos, ją gavome, komisijos posėdis įvyko, svarstėme, ir priimtas sprendimas, jog investuotojas atitinka nacionalinio saugumo kriterijus“, – BNS sakė komisijai vadovaujantis Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis.

Jo teigimu, komisija gavo informacijos ir apie „Amic Energy Management“ akcininkus, tačiau jis teigė negalintis jos komentuoti. Pasak jo, komisijos sprendimas Austrijos bendrovės atstovams išsiųstas prieš porą savaičių.

Leidimą sandoriui dar turi suteikti Lietuvos konkurencijos taryba, į kurią dėl sandorio kol kas nėra kreiptasi.

Anksčiau skelbta, kad 50 proc. „Amic Energy Managemen“ priklauso teisininkui Johannesui (Johanesui) Klezlui-Norbergui, 40 proc. – konsultantui Manfredui Kunzei (Kuncei) ir 10 proc. – Heinzui Sernetzui (Haincui Sernecui).

„Amic Energy“ valdo ir buvusias „Lukoil“ degalines Ukrainoje – 2014 metais už 300 mln. JAV dolerių (267,713 mln. eurų) ji įsigijo 240 degalinių bei šešias naftos produktų bazes Ukrainoje.

„Amic Energy“ save įvardija nepriklausoma privataus kapitalo ir korporacinių bei finansinių konsultacijų bendrove, kuri specializuojasi Europos energetikos sektoriuje. Vienintelė viešai skelbiama jų investicija yra Ukrainos „ Lukoil „ degalinės.

Vasario pradžioje paskelbta, kad Rusijos „Lukoil“ apie 230 degalinių turinčius tinklus Lietuvoje, Latvijoje ir Lenkijoje parduoda Austrijos įmonei „Amic Energy Management“, o jų valdymą Lietuvoje ir Latvijoje ketina perduoti su „Lukoil Baltijos“ vadovu Ivanu Paleičiku susijusioms įmonėms.

Degalinės Latvijoje ir Latvijoje valdys bendrovės „Luktarna“ ir Latvijos „Viada Baltija“. I.Paleičikas su žmona valdo „Vaizgos“ grupę, kuriai priklauso prekės ženklų „Luktarna“, „Baltic Petroleum“ ir „Lukoil „ degalinės, be to, I.Paleičiko sūnus Andriejus vadovauja bendrovei „Spectator NT“, kuri valdo „Baltic Petroleum“ degalines.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.