Į Klaipėdą atplaukia naujas SGD krovinys

Pirmadienį į Klaipėdą

„Statoil“ dujas perka dujų prekybos bendrovės „Litgas“ ir „Lietuvos dujų tiekimas“ bei Jonavos trąšų gamintoja „Achema“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Statoil“ dujas perka dujų prekybos bendrovės „Litgas“ ir „Lietuvos dujų tiekimas“ bei Jonavos trąšų gamintoja „Achema“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2016, 7:22 AM, atnaujinta May 30, 2017, 3:25 PM

Klaipėdos SGD terminalo operatorės „Klaipėdos nafta“ atstovė Irma Pukinskaitė BNS patvirtino, kad apie 140 tūkst. kubų dujų gabenantis dujovežis „Arctic Voyager“ į Klaipėdos uostą turėtų atplaukti pirmadienį apie 8 val. ryto.

Tai bus jau šeštasis „Statoil“ krovinys šiais metais. Paskutinį kartą dujovežis į Klaipėdą atplaukė kovo 23 dieną.

„Statoil“ dujas perka dujų prekybos bendrovės „Litgas“ ir „Lietuvos dujų tiekimas“ (LDT) bei Jonavos trąšų gamintoja „Achema“, tačiau kiek kuri įmonė atsigabena dujų, neskelbiama.

Sutartį su „Statoil“ vasario pradžioje pasirašiusi LDT iki šių metų spalio įsigis daugiau kaip pusę metinio dujų poreikio – apie 300 mln. kubų, „Achema“ – apie 700 mln. kubų, arba daugiau nei pusę viso įmonės dujų poreikio. „Litgas“, kuri SGD iš „Statoil“ pirko ir pernai, šiemet pirks 350 mln. kubų norvegiškų dujų, o sutartis galioja iki 2024 metų.

Iki rugsėjo pabaigos į terminalą turėtų atplaukti 12 dujovežių, kurie iš viso atgabens apie 1,35 mlrd. kubų dujų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.